Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Olić:

U ovako negativnom ozračju oko nogometa plasman na EP je super

Ivica Olić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.10.2015.
u 15:58

O Talijanima: 
To je velika momčad i siguran sam da se neće blamirati.

Sudeći prema najavama izbornika Ante Čačića, Ivica Olić trebao bi od prve minute zaigrati protiv Malte. Naš izvrsni napadač odradio je suspenziju zbog žutih kartona, iz svečane je lože gledao okršaj s Bugarima i o toj utakmici kaže:

- Nije bilo lako niti gledati, a kamoli igrati tu utakmicu, ozračje je bilo nenogometno, one prazne tribine "ubijale" su u pojam. Imao sam osjećaj kao da je to bio nekakav trening, pa stoga znam da dečkima nije bilo nimalo lako pronaći adekvatan motiv – rekao nam je Olić uoči puta na Maltu i nastavio:

Vrućina će smetati

Neće biti lako s Maltom, nikad to nije bilo, iako su mnogi skloni podcjenjivanju i upisivanju tih bodova prije nego što je utakmica i počela. Kako igrati protiv njih, kakav je recept za pobjedu?

- Igrao sam nekoliko puta na Malti i baš nam je uvijek bilo teško! Sad nas čeka i promjena vremenskih uvjeta, sa zagrebačke hladnoće i kiše odlazimo na vrućinu, bit će na Malti oko 30 stupnjeva Celzijevih... No, mi izbora nemamo, samo nam pobjeda odgovara. Kvalitetniji smo i to moramo potvrditi, svi to od nas očekuju. Recept za pobjedu? Zabijemo li rano pogodak, kao s Bugarima, sve će biti znatno lakše, onda će i domaćinu splasnuti volja i želja.

Jeste li vi spremni? Niste igrali u zadnje vrijeme u svom HSV-u?

- I zato sam svježiji, odmorniji i motiviraniji za igru u hrvatskom dresu! Najvažnije je da sam zdrav; bude li me izbornik uvrstio u udarnu postavu, siguran sam da ću svoje odraditi onako kako treba.

Osim naše pobjede na Malti, za izravni plasman na Euro Italija ne smije izgubiti doma protiv Norveške. Što očekujete od utakmice u Rimu?

Do Bakua idealno

- Gledao sam kako su Talijani lako svladali Azere u Bakuu, nadao sam se da će možda "kiksati", ali nisu imali previše problema. Izgledali su moćno i stoga vjerujem da će takvi biti i s Norvežanima. Talijani ne vole gubiti ni u prijateljskim utakmicama pa, iako je Norveška ozbiljna momčad koja može svakoga iznenaditi, vjerujem da Talijani neće dopustiti iznenađenje. Ali, najvažnije je da se mi usredotočimo na Maltu, moramo pobijediti, a u Rimu što bude.

U gotovo svim kvalifikacijama u kojima ste igrali,, Hrvatska je uletjela u svojevrsnu "crnu rupu" poput nedavne u Bakuu i Oslu. Zašto se to događa?

- Eh... Do utakmice s Azerima sve je bilo idealno. Prije Bakua Uefa nam je uzela bod, stvorilo se negativno ozračje oko nogometa, sve je to utjecalo na momčad, pa smo na kraju i neočekivano remizirali u Bakuu. I to nas je malo šokiralo, odjednom smo bili pod nenadanim pritiskom i Norvežani su to znali iskoristiti i svladali su nas, vrativši se "u vlak" koji vodi na Euro. Nikad mi nismo na jednostavan način otišli na veliko natjecanje, valjda nam je tako suđeno. I sad smo u sličnoj poziciji, ne ovisimo sami o sebi i to je svakako najgora situacija. Ali, moram vam reći da sam veliki optimist, uvjeren sam u našu pobjedu na Malti i u pozitivan rezultat Talijana s Norvežanima! Pa da napokon odemo na veliko natjecanje bez dodatnog stresa u dodatnim kvalifikacijama...

>>Modrićevo tijelo više 
ne može podnijeti 50 utakmica u sezoni

>>Malta je zadnja šansa za one koji žele prekid

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije