Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Hajduk po prolaz koji vrijedi 5 milijuna eura!

09.07.2015., stadion Hrvatski vitezovi, Dugopolje - Uzvratna utakmica 1. pretkola Europske lige, Hajduk - Sillamae Kaleva. Andrija Balic.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL
20.08.2015.
u 15:17

Vlašić i Balić bili su nakon dolaska u Prag na meti obožavatelja

Kakva je to pomama u praškoj zračnoj luci bila za Hajdukovim mladim zvijezdama Nikolom Vlašićem i Andrijom Balićem... Nije važno što je padala kiša, što je u Češkoj Splićane dočekalo petnaestak stupnjeva. Lovci na autograme okružili su Balića i Vlašića, a Nikola i Andrija strpljivo su svima bili na usluzi. Mladi su, s godinama će doći do toga da potpišu sliku-dvije i uz "Thank you" odu u autobus. Razdragan je taj dvojac od kojeg se puno očekuje u utakmici protiv Slovana. Stalno su zajedno, i kad kupuju parfem u djutiću pa uđu posljednji u avion, i kad kartaju na torbi dok u fokeru rumunjskog Carpataira putuju u Prag...

Slovan je jako opasan

Ali, kad istrče na travnjak Slovana u Liberecu onda će na lice navući masku odlučnosti, želje da Hajduku priskrbe Europsku ligu. Trener Damir Burić lagano svoje igrače pogledava ispod oka, razmišlja, traži najbolju kombinaciju. Malo je spavao proteklih dana, stalno analizira Slovanove dobre strane. Ni u avionu se nije opustio...

– Dinamična je to i snažna momčad koja brzo prenosi loptu između linija. Slovan je nevjerojatno homogen, discipliniran i željan uspjeha – kaže Burić o Česima.

Ali, nije ni Hajduk za baciti. Po viđenom u dosadašnjem dijelu sezone, bit će to dvoboj ravnopravnih rivala. Burić je svjestan da ne smije biti jurnjave, da se u Liberecu igra tek prvo poluvrijeme dvoboja vrijednog između pet i deset milijuna eura. Jedan novinar ponudio mu je minimalan poraz s postignutim golom. Hajdukov trener gotovo je skočio sa stolca.

– Minimalan poraz?! Ne, hvala! Mi u svakoj utakmici želimo pobijediti – jasan je bio trener Damir Burić.

Još dvoji koga uvrstiti u sastav. Nema na raspolaganju "kartoniranog" Nižića i ozlijeđenog Tudora. Postavi li na stopersko mjesto Billyja, desni bek bit će Juranović. Čini se da je Burić skloniji tome da Billy bude desni bek, a u toj varijanti stoper bi bio Jeffferson. Odluči li se za tu opciju, trojici igrača promijenit će mjesto. Ofenzivni Caktaš mogao bi biti zadnji vezni, stoper Billy bek, a zadnji vezni Jefferson stoper.

Milić od prve minute

Previše je to pretumbacija, ali čini se da je Burić sklon tome. Sigurno je jedino da će Hrvoje Milić igrati.

– Odradio sam par treninga s momčadi, srce mi kaže da sam spreman. Želimo pobijediti, Slovan nije bezazlena momčad koja s puno igrača ide u završnicu – kaže Milić.

Splitska delegacija je brojna, u avionu su svoje mjesto našli nekadašnji sportski direktor Tomislav Erceg s obitelji, bivša predsjednica Hajdukova Nadzornog odbora Branka Ramljak... Naravno, u vodstvu puta je cijelo rukovodstvo na čelu s Marinom Brbićem i Goranom Vučevićem, a od novog saziva Nadzornog odbora u Pragu i Liberecu bijele će pratiti dopredsjednik Zoran Mamić, Denis Kosor i Ante Šalinović.

>>Torcida stiže zrakom, morem i kopnom!

Komentara 12

PO
PowerPoint
15:32 20.08.2015.

Baš me interesira da li će danas, dva, tri sata prije utakmice biti jedan pljuvački članak kontra ajduka...no znamo što je istina, takvi su članci vezani samo kad igra Dinamo.

RU
RUKOMET333
16:40 20.08.2015.

Jao zaustavljen saobracaj. Sve stalo, stigle zvijezde. Ma daj ne zamarajte se nekim forama. nepozna ih niko u Hrvatskoj a da ih poznaje negdje drugo.Ajde poz..

Avatar usainbolt
usainbolt
15:55 20.08.2015.

Redakcijo, jel u planu kakav članak o prodaji nekog važnog igrača Hajduka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije