Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navala na Liberec

Torcida stiže zrakom, morem i kopnom!

torcida
Foto: Tino Jurić/Pixsell
19.08.2015.
u 21:17

'Idemo automobilima i kombijima, teško je naći slobodne autobuse u jeku turističke sezone.'

Na autocesti do Praga odnosno Libereca bit će gužva, Hajdukovi navijači kreću sa svih strana.

– Idemo automobilima i kombijima, teško je naći slobodne autobuse u jeku turističke sezone – kažu nam putnici u Češku.

Nekoliko desetaka milijuna

Najčešća varijanta je osobni automobil, četvorica u njemu, jedno spavanje. Trošak po osobi u takvoj varijanti iznosi od 500 do 700 kuna, ovisno o tome ide li se rent a carom ili privatnim automobilom. Cilj je samo jedan, ući na stadion na kojem ima mjesta za samo 550 Hajdukovih navijača. No, navijački svijet pronašao je načine kako doskočiti propisima o pet posto kapaciteta za gostujuće navijače. Prijatelji iz Slavije, kluba s kojim su pristaše Hajduka usko povezani, krenuli su prema Liberecu čim je Slovan pustio ulaznice u prodaju i kupili još nekoliko stotina ulaznica za Torcidu. Za Slovan ionako kažu da ima kazališnu publiku, nema dvojbi da će se u Liberecu Hajduk, barem što se tiče podrške s tribina, osjećati kao domaćin.

– Da možemo, išlo bi nas dvije tisuće – kazao je Damir Gruić iz Torcide.

Hajduk je zatražio dodatnih 600 ulaznica, no sigurnost je na prvome mjestu. U Slovanu nisu imali ništa protiv, ali policija je rekla “ne”. No, neće češke snage uspjeti zaustaviti invaziju na Liberec. Ide se kopnom, ne bi nas iznenadilo da navijači Hajduka iz skandinavskih zemalja stignu i morem do Njemačke ili Poljske pa onda krenu prema Pragu, a u zraku više nema mjesta. Naime, čarter kojim u Prag leti momčad ispunjen je do posljednjeg mjesta, agencija Spektar koja organizira let žali što nije uzela veći zrakoplov.

Ovako će nešto više od stotinu sretnika biti u zrakoplovu iz Splita u Prag. Naravno, puno je onih koji zrakom idu redovnim linijama... Kao da je stvar prestiža postala tko će biti u Liberecu i bodriti Hajduk prema velikom cilju, ulasku u Europsku ligu.

Splićani pred sobom imaju dva dvoboja vrijedna desetke milijuna kuna. Samo ulazak u skupine Europske lige donosi više od dvadeset milijuna kuna, u kalkulatoru predsjednika Marina Brbića još svijetle tri puna stadiona, pa povećana vrijednost igrača. Vrijedi se sjetiti da je Hajduk posljednje velike transfere, one Senijada Ibričića i Ivana Strinića, dogovorio u zimi nakon jedinog igranja u Europskoj ligi. Tada je klub njih dvojicu prodao za sedamdeset milijuna kuna. Nakon toga se Hajduk više nije ni približio takvim transferima.

A trener Damir Burić pokušava odagnati taj pritisak sa svojih mladića. Ne treba mu euforija, njegov pomoćnik Joško Španjić gledao je uživo što može Slovan.

Ohandza će biti spreman

– Agresivni su Česi, dinamični, vole ulaziti u duele, stalno stvaraju pritisak na zadnju liniju – izvijestio je Španjić prvog trenera.

Trener Burić još traži desnog beka, premda se kao rješenje nameće Josip Juranović. U vatru ide Hrvoje Milić, njega se na mjestu lijevoga beka čekalo dugo. Milić nije bio u trenažnom procesu, ali ima iskustva, a Hajdukov stručni stožer vjeruje da može dvije utakmice sa Slovanom odigrati na svježinu. Buriću je iznimno važno da je Kamerunac Franck Ohandza pripravan. Njegovi su mišići toliko eksplozivni da olako pucaju, pa su u Hajduku zbog toga vrlo oprezni.

Komentara 13

SO
sonce
23:43 19.08.2015.

Pa ljudi dali ovaj novinar bolestan ili stvarno toliko laže, da sam sebi vjeruje što piše.

SO
sonce
07:15 20.08.2015.

Za Maršića nisan siguran od koga će dobiti intervju u hajduku, jer ponavljam to je pravo svakog kluba pa i pojedinca da nekome da, ili ne da intervju.

MA
mak128
05:16 20.08.2015.

debilana....trebo bi neko tovarima objasnit da u českoj nema mora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije