Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčen izgredom

Šuker: Poslali smo svijetu ružnu sliku Hrvatske, a državu treba pitati zašto se oglušila

04.04.2015., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Rijeka -  GNK Dinamo. Davor Suker odrzao je konferenciju za medije. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
16.04.2015.
u 12:00

Volio bih čuti odgovor naših državnika zašto su se oglušili na dopise Vijeća Europe i Platinijeva pisma, kaže Šuker.

Zgrožen sam! Ako izbornik Kovač ne može popiti kavu i pojesti sendvič na odmorištu, kakva smo mi to turistička zemlja? – zapitao se Davor Šuker u Slavonskom Brodu, gdje je na poziv svog prijatelja, člana Izvršnog odbora HNS-a i čelnika lokalnog HDZ-a Dubravka Galovića bio na svečanosti obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije.

Ima pitanja za državu

Prvi čovjek krovne nogometne organizacije rekao je kako ga je vijest o nemilom incidentu na odmorištu Zir zatekla u Njemačkoj i kako ju je pročitao u tamošnjim medijima. Prema njegovim riječima, sada je najvažnije spustiti loptu na zemlju i mirno sagledati situaciju. Nedopustivo je, kaže, da iz jedne zemlje koja živi od turizma u svijet odlaze vijesti o napadu na izbornika i zaposlenike HNS-a.

– Dali smo ružnu sliku Hrvatske prema svijetu i to me boli kao Hrvata – rekao je Šuker i nastavio: – Prije toga ubila nas je ona Uefina kazna jer smo htjeli imati prekrasnu atmosferu na Poljudu, pun stadion. Dali smo i drugu utakmicu Splitu, dosljedni smo i igrat ćemo po cijeloj Hrvatskoj. S druge strane, znate li da, primjerice, vaterpolska reprezentacija do jučer 15 godina nije igrala u Splitu – istaknuo je Šuker.

Na upit kako u budućnosti izbjeći takve situacije i promijeniti postojeće stanje, uzimajući u obzir i oštru kaznu koja je stigla zbog incidenta na utakmici s Norveškom, čelnik HNS-a odgovorio je kako bi to pitanje trebalo uputiti državi. Prema njegovim riječima, rješenje je u ispunjavanju onoga što se od nas traži.

– Od 2011. do danas Platini je poslao nekoliko pisama tadašnjem hrvatskom predsjedniku Josipoviću, premijeru Milanoviću i i njegovoj prethodnici Jadranki Kosor. Dali su nam iz Vijeća Europe 35 preporuka i 28 uvjeta koje bismo trebali ispuniti kako bi pomogli nogometu. Volio bih čuti njihov odgovor na pitanje zašto su se svi oglušili .

Izmijeniti Kazneni zakon

Dodao je kako podržava inicijativu o izmjenama Kaznenog zakona za izgrednike na stadionima, ali i kako nije on taj koji bi to trebao učiniti. Nekada je, kaže, zabijao golove, danas radi nešto drugo, a sigurnosna pitanja treba prepustiti onima koji su za to nadležni.

>>Nogomet je slika države! Njime vladaju licemjeri koji su se obogatili

>>Subašić: Bilo bi dobro da Šuker postane Superman

>>Huligan davio Niku Kovača i ispitivao koji je od njih Vrbanović!

Komentara 57

LU
lukateli1
19:24 16.04.2015.

Kako uzivam kad vidim kako se de bilcici nerviraju jer, naravno, ulica nikad nece smijeniti legalno izabranog Sukera, a Boga mi niti Kovaca! Ha, ha! Kre pajte de bilcici!

JU
juroqueteamo2
01:48 17.04.2015.

Zlocinac je svaki onaj koji napada fizicki drugu osobu a razbojnik je svaki onaj kiji napada svoga susjeda i brata. Sramota se ne moze obraniti. Zlikovce treba zatvoriti. Samo, mozda oni rade za one koji bas i ne vole Hrvatsku i tu je glavni problem.

BA
balic
13:46 16.04.2015.

Poslali su je huligani a ne navijaci,umjesto da se sa huliganima stvar rijesi pusta ih se da i dalje divljaju .. Slika i prilika nase politika i nasih zakona ka dsu huligani u pitanju,da huligani .Nazovimo ih pravim imenom a ne 'navijaci',pravi navijac takvo sta nikad nece napraviti,pravi navijac ce se slikati sa njima da ima za uspomenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije