Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slijedite ih

Donosimo 10 savjeta uz koje ćete stvarno izgubiti kilograme

mršavljenje
Foto: Thinkstock
29.04.2014.
u 12:17

Jedna dijeta, druga dijeta... Ali napretka nema? Držite se ovih savjeta

Želite žarko skinuti kilograme, ali nikako ne uspijevate?

Jedna dijeta, druga dijeta... a napretka nema? Donosimo 10 savjetan uz pomoć kojih zaista možete izgubiti kilograme.

1. Koliko kilograma želite skinuti

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Prije nego što se upustite u proces skidanja kilograma, doznajte koja je vaša idealna težina u odnosu na visinu i koliko biste kilograma trebali izgubiti. Na stranicama Zdrave krave izračunajte koji je vaš idealni BMI. Ponekad se cijeli proces mršavljenja sruši jer ste si zacrtali "nemogući cilj", odnosno odlučili ste skinuti previše.

2. Organizirajte vrijeme

Napravite raspored i odredite koji dio dana ćete "rezervirati" za vježbanje i koji dan u tjednu. Ako pratite raspored imat ćete kontinuitet vježbanja, a samim time i vidljive rezultate mršavljenja.

3. Namirnice

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Uvijek imajte dovoljnu količinu voća i povrća u kući,. Kada krenete u kupovinu uzmite veće količine, odnosno, osigurajte se da imate dovoljno zdravih namirnica do iduće kupovine kako ne biste posegnuli za nečim zabranjenim u nedostatku zdrave hrane.

4. Pripremajte zdrave obroke

Ako imate pri ruci dovoljno povrća i niskokaloričnih namirnica, lakše je i pripremiti zdrav obrok. Ako nemate ideje, potražite recepte za zdrave obroke i naučite ih pripremati sami. Na posao nosite jelo koje ste kod kuće pripremili i izbjegavajte jesti u restoranima jer je ta hrana uvijek kaloričnija i začinjenija.

5. Vježbajte kardio vježbe

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Ako zaista nemate volje ići u neki fitness centar, vježbajte kod kuće. Preporučljivo je barem triput tjedno, svaki put oko 30–45 minuta, raditi kardio-vježbe i po mogućnosti rano ujutro, kao prvu jutarnju aktivnost.

Za ubrzanje sagorijevanja preporučuje se vježbati intervalne treninge tijekom kojih se redovito može mijenjati brzina i intenzitet te isprobavati nove oblike gibanja svakih 6–8 tjedana.

6. Izbacite grickalice

Riješite se navike grickanja čipsa i sličnih nezdravih grickalica. Ovo može biti težak korak, ali ako želite mršavjeti, radije grickajte voće i pijte vodu.

7. Smanjite sjedenje

Vjerojatno ste i vi u vrtlogu kućnih i poslovnih obveza, ali tijekom kojih pretežno sjedite. Sjedite u autu na putu do posla, sjedite u uredu, sjedite u autu na putu s posla kući, sjedite i gledate nešto na TV-u dok odmarate nakon posla. Previše ste statični i previše sjedite, a to nije zdrav način života. Morate se više pokrenuti. Preuzmite na sebe obvezu šetanja psa, zaigrajte s djecom neku igru, poput Twistera, koja zahtijeva fizičku aktivnost. I uz sve to, nemojte zaboraviti na vježbanje.

8. Smanjite stres

Pronađite načine kako možete smanjiti stres. Zbog stresa često posežemo za nekom hranom, čak i ako nismo gladni. Stres je često prisutan u našoj svakodnevici i potrebno je naučiti boriti se s njim i sniziti ga na najmanju razinu jer se lako može odraziti i na naše zdravlje.

9. Pijte puno vode

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

To se stalno naglašava, no zaista je potrebno piti puno vode. Ne soka ili nekih drugih zaslađenih napitaka nego baš čiste vode. Ako nemate naviku piti vodu ili često zaboravite, uzmite bočicu s vodom i držite je pokraj vašeg računala na radnom mjestu. Tako ćete se češće sjetiti posegnuti za bočicom.

10. Ne prekidajte zdravu rutinu ni na godišnjem odmoru

Često se "bacite" u zaborav kada ste na odmoru. Ne "odmarajte od zdravih navika", naprotiv, nastavite sa svojom rutinom i dok ste na godišnjem odmoru. Hranite se zdravo, pripremajte sami svoje obroke uvijek kada ste u mogućnosti i ne zaboravite na vježbanje.

>>Osnove sagorijevanja masnog tkiva: Uz ovaj trening rezultati se brzo vide

>>Atkinsova, Paleo, Dukan, bezglutenska dijeta... Evo zašto su opasne

Komentara 1

Avatar marijaija
marijaija
14:06 30.04.2014.

Jedite svakih 5 sati, najidite se do kraja- i slano i slatko, ali izemđu NISTa izuzev vode i nemate problema. Cini se jednostavno - moja sestra uspila, ja nisam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije