Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabrinjavajući trend

Konfekcijska je 38-ica prevelika. Sad je IN veličina 000 koja je 5 puta manja

jako mršave
Foto: VL
1/9
24.06.2014.
u 14:15

Najnoviji je trend u svijetu mode, ljepote i posebno Hollywooda spasti na proporcije koje prije priliče 8-godišnjoj djevojčici nego odrasloj ženi u najboljim godinama

Mršavost je opet u trendu. I to ne bilo kakva.

Najnoviji je trend u svijetu mode, ljepote i posebno Hollywooda spasti na proporcije koje prije priliče 8-godišnjoj djevojčici, a ne odrasloj ženi u najboljim godinama.

O zabrinjavajućem trendu piše britansko izdanje magazina Grazia.

Novi konfekcijski broj u koji se imperativno mora ući jest veličina trostruka nula (000) koja je čak 5 puta manja od konfekcijske 38-ice, piše Daily Mail

Struk haljine za veličinu 000, koja se već prodaje po američkim dućanima, jest oko 58 centimetara ili manje, što je zdrav opseg za djevojčicu u dobi od šest do osam godina. Kod veličine 38 struk može biti od 70 do 76 cm, no svaki brend ima svoje tablice veličina.

– S jedne strane imamo zvijezde koje su prihvatile i kreirale ovaj zabrinjavajući trend jer su željne publiciteta, a s druge strane mlade žene koje ih kopiraju i pokušavaju što više smršavjeti. Slavni su odgovorni jer propagiraju izrazitu mršavost putem društvenih mreža, piše Grazia.

Jedna od najpoznatijih mršavica britanska je voditeljica i model Alexa Chung koju su često prozivali zbog anoreksije. Ona je to pak uvijek demantirala, tvrdeći da se hrani zdravo.

Foto: Alexa Chung/Instagram

Alexa s majkom. Zbog ove je fotke naišla na niz kritika i optužbi da promovira anoreksiju

Na meti se našla i glumica Kate Bosworth koja je u zadnje vrijeme od izrazito vitke žene postala izrazito mršava.

Foto: Hubert Boesl/DPA/Pixsell

Trener najvećih zvijezda James Duigan smatra da je dijelom kriva i manija oko selfieja.

– Celebrityji znaju da će dobiti pažnju ako stave na Instagram svoju fotku na kojoj im se vide rebra ili štrkljave noge – kazao je.

Glavna urednica Grazije Jane Bruton kazala je pak kako se u jednom trenutku činilo da je kraj priče oko veličine nula jer smo počeli slaviti i prihvaćati "prave žene" poput Beyonce i Rihanne. - Možemo mi njih slaviti, no istovremeno se u Hollywoodu opet vratio imperativ izrazite mršavosti.

Veličina nula može varirati oko 84-64-89 cm, s kojim centimetrom razlike ovisno o brendu. Veličina 00 je otprilike 4 cm manja, a 000 još oko 4 cm manja.

Američki brend J.Crew npr. prodaje odjeću veličine 000 po mjerama 78-58-84.

Za usporedbu, tablica veličina u švedskom H&M-u.

Foto: H&M

>>Modni brend uvrijedio kupce: Na etiketi za veličinu piše - Debela si!

>>Beyonce smršavjela čak 32 kilograma i zablistala na Grammyjima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije