Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Znate li kako se čuva krumpir? Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku

Ako nemate prikladan prostor za spremanje krumpira, ovaj trik riješit će problem prebrzog klijanja.
06. kolovoza 2020. u 07:00 1 komentara 98977 prikaza
Foto: shutterstock

Krumpir je namirnica koja bi se trebala držati na suhom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi mogućnost pravilno spremati krumpir. Ako se krumpir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus. No postoji jednostavan način kako ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.

Sve što trebate napraviti jest u svoju posudu ili vreću s krumpirom dodati jednu jabuku i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprečava nastanak korijena i proklijavanje krumpira. Međutim, jabuke također utječu na prebrzo sazrijevanje drugog  voća i povrća pa ih treba čuvati dalje od njih.

Krumpir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam tjedana, za razliku od krumpira pohranjenog bez jabuke; a oni su "uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda." Zato dodajte jabuku i spremite svoj krumpir.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Mljaac! Kuhar podijelio recept za najhrskaviji pečeni krumpir: Potrebna su vam samo dva sastojka Jednostavno je Kuhari otkrivaju kako da vam pomfri iz zamrzivača ispadne apsolutno savršen Jednostavno je Trikovi kuhara uz koje će pečeni krumpir ispasti savršen i dobiti ukusnu, hrskavu koricu Tri dana Zagreba i okolice za obitelj IZLETI Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu
Gastro Zagreb
Jesen na našem stolu
Gastro sezona: Što nas dolaskom jeseni čeka na našim stolovima
  • Deleted user:

    Moj kum kaže da se najbolje čuva u fritezi uz samo dvije porcije ćevapa