Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika čast

Životno priznanje za legendu američkog Voguea Dianu Vreeland

Diana Vreeland
New York Magazine
13.08.2012.
u 00:01

Počela je kao kolumnistica u Harper's Bazaaru zahvaljujući profinjenom modnom ukusu, obožavala je Chanelove kreacije, došla do mjesta glavne urednice u Vogueu, a njezine modne savjete slušala je i Jacqueline Kennedy

Stilska ikona i legendarna glavna urednica američkog Voguea Diana Vreeland za svoj je doprinos u modnom svijetu dobila veliko priznanje Walk of Style koje se dodjeljuje od 2003. godine. Njezino će ime biti ugravirano na Rodeo Driveu na Beverly Hillsu. Iako je već 18 ljudi iz modne industrije dobilo to priznanje poput Toma Forda, Giorgija Armanija, Giannija Versacea i Grace Kelly, ova je počast sasvim posebna jer je Diana prva modna urednica koja će dobiti svoju plaketu na Rodeo Driveu.

Njezinu će plaketu otkriti na ceremoniji 10. rujna na kojoj će nazočiti i Dianin sin Tim Vreeland te žena njezina unuka Lisa Immordino Vreeland, koja je njoj u čast producirala modni dokumentarac "Diana Vreeland: The Eye Has To Travel".

Diana, koja je umrla 1989. godine, svakako je žena koja je promijenila modni svijet. Karijeru je počela kao kolumnistica u Harper's Bazaaru '40-ih godina prošlog stoljeća u kojem je ostala 25 godina, a posao je dobila upravo zahvaljujući profinjenom modnom ukusu (obožavala je Chanel) koji je prepoznala tadašnja urednica američkog Harper's Bazaara Carmen Snow. No iako nikad nije uspjela dogurati do glavne urednice u tom časopisu, to joj je uspjelo u američkom Vogueu u koji je prešla sa 60 godina. A njezine savjete iznimno je cijenila i poslušno slijedila i bivša prva dama Amerike Jacqueline Kennedy.

Unatoč tomu što je dobila otkaz u Vogueu, Diana je odlučila svoje veliko znanje i iskustvo prenijeti Muzeju Metropolitan gdje je radila kao savjetnica na Institutu za kostime do smrti. O Diani kao modnoj ikoni još bi se mnogo toga moglo reći, no jedno je sigurno: ona je bila žena koja nije živjela od mode nego je živjela modu. "Prava je elegancija u vama, ako je imate, ostalo će doći samo", bio je Dianin moto.

Komentara 1

Avatar Drol
Drol
05:35 09.02.2018.

Ono što ste pitali, našao sam Dianine parfeme ovdje: https://www.parfumerija-lana.hr/diana-vreeland/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije