Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podjela hrane

Žene vole koktele i ribu, snažni muškarci mesna jela i pivo

hrana
Arhiva VL
08.11.2010.
u 10:09

Muškarci od pamtivijeka vole slanu, masniju, jače začinjenu hranu i prije svega meso

Da su određene namirnice predodređene za muškarce, a druge za žene, čini se da ipak nisu samo predrasude. Portal gastro.hr piše kako, osim iznimaka, većina muškaraca među pićima bira pivo (u boci!), dok su šarenim koktelima ili sokovima sklonije žene. 

Većina živi u uvjerenju da su odresci i meso muška hrana, a da žene radije jedu zamjenske namirnice poput tofua, povrća, ribe, jogurta... Ovakve teorije imaju i znanstveno utemeljenje s obzirom na to da žene, zbog genetske predispozicije, hormonske slike i građe, preferiraju slatke okuse, a gorki im nisu dragi. 

Muškarci od pamtivijeka vole slanu, masniju, jače začinjenu hranu i prije svega meso! Ono je oduvijek bilo nagrada i hrana jačih, evolucijskih lovaca.

Ključne riječi

Komentara 6

AL
altica
10:51 08.11.2010.

Jači, evolucijski lovci nisu nam potrebni. I kakav je to lovac kojeg njegova jadna, slabija polovica hrani - hot dogom -! Rubrika gastro mogla bi baš imati i neke koristne članke umjesto ovog s nemoguće nekoristnim informacijama.

NE
nergal
11:04 08.11.2010.

Koji površan članak.

MA
MahnitiTapir
12:38 08.11.2010.

Članak? To nije članak. To je doslovno 5 (pet) rečenica u stilu \"Captain Obvious to the rescue!\". :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije