Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Žene otkrile neobične načine uporabe krastavca: Ovo želite znati i vi

krastavci
Thinkstock
12.04.2019.
u 21:20

Australke otkrivaju da krastavci, osim što sadže esencijalne vitamine potrebne našem tijelu za očuvanje zdravlja, mogu biti prava pomoć i za neke druge svrhe. Evo koje...

Jesu li krastavci iduća supernamirnica? Mogla bi postati u 2019 godini, posebice stoga što otkrivamo sve više načina uporabe ove namirnice. I ne samo za jelo.

Mnoštvo australskih majki okupljenih u jednoj Facebook grupi, podijelile su zdravstvene i kućanske koristi krastavaca, a neke bi vas zaista mogle iznenaditi.

Većina nas će krastavce samo smatrati namirnicom koju ćemo staviti u salatu, sendvič ili od njih napraviti juhu ili upotrijebiti kao pomoć u smanjenju podočnjaka, no većinom tu njihova svrha "prestaje". I mnogi od nas su u tome sasvim u krivu.

Australke otkrivaju da krastavci, osim što sadže esencijalne vitamine potrebne našem tijelu za očuvanje zdravlja, mogu biti prava pomoć i za neke druge svrhe. Evo koje...

Zdravlje

Krastavci sadrže vitamine B1, B2, B3, B5 i B6, što daje energiju vašem tijelu i pomaže živčanom sustavu. Vitamin C, kalcij, željezo, kalij i folna kiselina nalaze se u središnjem dijelu krastavaca, a jedan svježi krastavac težine otprilike 50 grama, osigurat će vam oko 4 posto dnevne potrebe nutrijenata, piše Live Science

Čuva vaše biljke

Ako stavite nekoliko kriški krastavaca oko biljaka u vrtu, zaštitit ćete ih od raznih nametnika i ostat će zelene cijelo ljeto. 

Reducirat će celulit

Ako se mučite s "narančinom korom", jedite krastavce. Navodno ćete brzo vidjeti promjene na koži, već nakon nekoliko minuta, ako protrljate pokoju krišku krastavca na problematično područje. 

Protiv mamurluka

Nitko se ne voli probuditi s osjećajem mamurluka, a jedan od savjeta je da nakon ispijanja alkohola, a prije spavanja, pojedete nekoliko kriški krastavaca kako biste se probudili - svježi. Krastavci sadrže mnogo šećera, vitamin B i elektrolite te esencijalne nutrijente koje gubimo kada pijemo alkohol pa ćete konzumirajući krastavac vratiti ravnotežu tijekom noći. 

Ulaštite kožne cipele

Ako treba ulaštiti svoje kožne cipele, uzmite krastavac. Istrljajte cipele polovicom krastavca i vratit ćete cipelama sjaj. 

Umjesto WD-40

Kada trebate podmazati kvake ili sl., a nemate pri ruci WD - 40, poslužit će krastavac, uvjeravaju nas majke s Facebooka. Neke su bile skeptične u ovaj savjet, no tada su se odlučile uvjeriti same i potvrdile su da zaista - funkcionira. Nema više škripanja!

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

 

Komentara 7

Avatar navijač
navijač
22:34 12.04.2019.

Naučile su one to već odavno. Neke koriste Kornišone, a neke boga mi i salatare.

PA
Pajdo
01:01 13.04.2019.

Zene odkrile da ih mogu koristiti u seksualne namirnice.

IL
ilija26
21:37 12.04.2019.

Znamo mi to 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije