Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Mršave li muškarci zaista brže nego žene? Znanstvenici imaju odgovor

Nedavno istraživanje pokazalo je da su žene više opsjednute hranom u odnosu na muškarce.
08. travnja 2019. u 07:17 4 komentara 1315 prikaza
Mršavljenje
Foto: Getty Images

Uvriježen je stav da muškarci lakše podnose borbe s gubitkom kilograma i da se lakše rješavaju neželjenih masnoća. Čak i ako slijede isti plan prehrane i vježbanja, muškarci će brže mršavjeti u odnosu na žene.

mršavljenje nije svejedno Kakav je vaš oblik tijela? Doznajte imate li previše masnoće

Potvrdili su to znanstvenici i tvrde: Više je razloga za to.

Nedavno istraživanje pokazalo je da su žene više opsjednute hranom u odnosu na muškarce. Oko 25 posto žena na dijeti razmišlja o hrani svakih pola sata. Drugi je razlog što se žene emotivno odnose prema hrani dok muškarci to ne čine. Druga studija objavljena u stručnom časopisu Conquering Heart Attack & Stroke obuhvatila je skeniranje mozga dok su istraživači držali ukusnu hranu pred muškarcima i ženama koji nisu jeli jedan dan, a zatim ih zamolili da potisnu osjećaj gladi.

Povrće Zlatni standard Sirovo ili kuhano? Što je uistinu zdravije jesti?

Utvrđeno je da su muški mozgovi manje emotivno i aktivno reagirali u usporedbi sa ženama. Za njih je bilo lako kontrolirati svoju želju za omiljenom hranom.

Poznato je i da muškarci imaju brži metabolizam i to u prosjeku za 5 do 10 posto brži u odnosu na žene iste težine i visine. Muškarci imaju više mišića koji im pomažu da brže sagore više kalorija.

Pogledajte i video Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • berija:

    Kakve razlike između muškaraca i žena? Ovo je seksistički članak koji potiče neravnopravnost spolova, rodova i ne znam čega sve ne pripisujući ženama fizičku i emocionalnu inferiornost u odnosu na muškarce. Dajte se odlučite, jesu li muškarci i žene jednaki uli nisu.