Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slatke priče

Zalogaj čistog užitka: Zbog ovih Ferrero kuglica shvatit ćete da u životu nikad ne treba reći "neću više nikad"!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
27.06.2022.
u 10:22

Toliko su ukusne da će samo jedna biti dovoljna da vam utaži želju za slatkim, a najbolje od svega je što su začas gotove. Dobro je znati da se s osnovnom masom možete poigrati na više načina pa osim kuglica možete napraviti i klasičnui koru ili je poslužiti u čaši uz neku finu kremu. Mi smo definitivno za kuglice!

Ako spadate u onu skupinu ljudi kojima nepodnošljiva vrućina još jače otvara apetit i baš vam paše nešto malo "jače" onda je ovo recept za vas. Jedna-dvije kuglice neće vam uništiti sav trud oko linije, a uljepšat će vam dan. To najbolje zna gastroblogerica Tatjana Miletić koja se ovih ljepotica teško može zasititi!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Ferrero kuglice

Sastojci:

380 g napolitanki s’ lješnjakom

200 g lješnjaka

300 g nutelle

200 g crne čokolade za preljev

30 g mljevenih lješnjaka

Priprema:

Lješnjak sameljite na malo krupnije komade. Napolitanke usitnite (možete u sjeckalici ili ih istucite tučkom dok su zapakirane, pa ih dodatno usitnite rukama). Dodajte nutellu, sve dobro sjedinite i ostavite da odstoji u hladnjaku 3-4 sata. Žlicom vadite smjesu i formirajte kuglice. Slažite ih na lim, prethodo obložen papirom za pečenje i prelijte rastopljenom čokoladom, pa pospite lješnjakom. Gotove kuglice stavite u hladnjak. Ukoliko vam se čini jednostavnije, možete pripremljenu masu stavljati u mini-kalupe umesto da radite kuglice pa ih ostavite u hladnjaku na 3-4 sata i prelijete čokoladom i lješnjacima kad ih izvadite iz kalupa. Također, možete ih jesti bez dodavanja čokolade ukoliko tako više volite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije