Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sezonski

Već dugo cvjetove tikvica punjene sirom pripremamo po ovom receptu jer nadjev je – božanstven!

Zara Home
21.06.2022.
u 09:32

U mrsko doba izolacije dogodilo se i nešto pozitivno – svi su se uhvatili pripreme domaće hrane i nesebično dijelili svoje recepte s drugima, čak i oni od kojih to ne biste očekivali. Tada se i na Zara Home stranici pojavila rubrika s receptima od kojih smo neke isprobali. Ovaj za punjene cvjetove tikvica smo sačuvali, provjerite zašto!

Cvijet tikvice tipična je proljetna namirnica koju se zadnjih godina može pronaći i na našim tržnicama. Može se pronaći u dva oblika: muški cvijet prepoznat ćete po dugoj stabljici, a ženski kao stabljiku obično ima malu tikvicu. Za ovaj smo recept koristili muške cvjetove. Osjetljivi su i preporučujemo da ih pripremite ubrzo nakon kupnje. Izvadite tučak, mogao bi imati gorak okus.

Foto: Zara Home

Cvjetovi tikvice punjeni sirom 

Sastojci (za 2 osobe):

8 cvjetova tikvice 

1 komad parmezana

120 g gorgonzole na sobnoj temperaturi

120 g sirnog namaza ili ricotte na sobnoj temperaturi

200 g brašna za tempuru

300 ml vrlo hladne gazirane mineralne vode

razne klice

muškatni oraščić za naribati

papar

sol 

1 stručak svježe kadulje

ulje za prženje

naribana korica 1/2 limuna

Foto: Zara Home

Priprema:

Prvo namočite kadulju u ulje koje ćete kasnije iskoristiti za prženje. Zagrijte ulje na srednje jakoj ili slaboj vatri i dodajte grančicu svježe kadulje. Nakon 10 minuta ugasite vatru, uklonite kadulju i ostavite je za kasnije. Naribajte 60 g parmezana. Vilicom zgnječite gorgonzolu i sirni namaz. Smjesa ne treba biti homogena. Zatim dodajte 50 g naribanog parmezana, malo soli, nedavno mljeveni crni papar i muškatni oraščić koji ste upravo naribali. Pažljivo otvorite cvijet i žličicom ili vrećicom za kreme ga ispunite kremom od sira. Zatvorite ga kao bombon. U široku zdjelu pripremite tijesto za tempuru: prvo stavite brašno i dodajte vodu koja mora biti vrlo hladna te promiješajte s kineskim štapićima, dok ne dobijete tekuću, ali ne pregustu teksturu. Zagrijte ulje u kojem ste namakali kadulju. Umočite svaki cvijet u mješavinu za tempuru i pržite 3 minute. Poslužite ih tople, posute ostatkom parmezana s malo naribane korice limuna. Ako vam ostane kreme, pomiješajte je s malo vrhnja ili mlijeka i poslužite kao umak.

Foto: Zara Home

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije