Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zizoo.com predviđa

Zadar i Split će ovog ljeta biti TOP destinacije nautičkog turizma u Hrvatskoj

Zizoo.com
Foto: Promo
1/4
05.07.2017.
u 14:21

Zahvaljujući suradnji s brojnim čarter tvrtkama i digitalizaciji Zizoo ima detaljan uvid u trendove u nautičkom sektoru za koji predviđaju daljnji rast i razvoj.

Zizoo, vodeća globalna online platfoma za najam brodova, predstavila je pet trendova i predviđanja za nautičku turističku sezonu 2017. Poslovanje s brojnim čarter tvrtkama te digitalizacija omogućuju Zizoou uvid u trendove u nautičkom turističkom sektoru za koji predviđaju daljnji rast i razvoj. Zizoo je online platforma koja nema posrednike i surađuje s čarter tvrtkama diljem svijeta, unijevši revoluciju u turistički sektor zahvaljujući jednostavnoj rezervaciji više od 11 tisuća brodova raznih kategorija u više od 30 zemalja na svijetu.

Hrvatska je za tvrtku Zizoo najvažnije tržište u ovom sektoru i globalni primjer smjera kojim nautički turizam mora ići. Pozitivnom trendu i rastu u industriji najviše pridonose mlade generacije, tzv. 'Millenial' koje otkrivaju jedrenje kao 'bolju' alternativu odmoru od statičnog smještaja.

TOP PET Zizoo predviđanja za industriju čarter plovila u Hrvatskoj za 2017.

1. Mladi jedriličari najradije biraju Hrvatsku
Prema Zizoovim podacima, mladi jedriličari iz Njemačke i Austrije, koji su nedavno dobili dozvolu za jedrenje, odabiru Hrvatsku kao svoju prvu destinaciju. Nekoliko je razloga za to:

  • Visoka kvaliteta čarter industrije (mladi su zadovoljni ponudom marina, hrvatskim plažama i uvalama, klubovima, gastro ponudom te cjenovnom pristupačnosti)

  • Jednostavna, višejezična komunikacija čarter industrije

  • Izvrsni uvjeti za jedrenje u Hrvatskoj

  • Veliki broj atraktivnih odredišta – Hrvatska je zemlja s više od 1.000 otoka

  • Kultura jedrenja

Zizoo predviđanje: Mladi jedriličari će nastaviti sve više dolaziti u Hrvatsku.

2. Fleksibilnost, prilagodljivost i sigurnost
Hrvatske čarter tvrtke brže se prilagođavaju potrebama i očekivanjima korisnika u usporedbi s tvrtkama iz Španjolske i Grčke. Osim toga, vrlo su poduzetne u pripremi za ljetnu sezonu - pružaju besplatnu dodatnu ponudu koju korisnici vole kao što su vodene skije, vanbrodski motori i besplatna Wi-Fi mreža. Kako poručuju iz Zizooa, ove godine korisnici zahtijevaju najam nedavno obnovljenih ili nedavno izgrađenih brodova, a čarter tvrtke iz Hrvatske su ovaj trend prepoznale i iznimno brzo nadogradile flotu plovila. Zizoo korisnici sve više pažnje posvećuju sigurnosti - bilo prilikom plaćanja ili osiguranja. Čarter tvrtke iz Hrvatske su daleko najbolji partneri u tom smislu, omogućujući siguran i jednostavan najam plovila.

Zizoo predviđanje: veći broj čarter tvrtki obnovit će flotu brodova

3. Nestandardni način rezervacije čarter brodova
Na temelju rezervacija čarter brodova za ljeto 2017. Zizoo primjećuje povećanu potražnju korisnika za rezervacijom brodova na razdoblje kraće od sedam dana. Standard u industriji je da se brodovi iznajmljuju na sedam dana za razdoblje od subote do subote. Trend različitih rezervacija raste te tvrtka očekuje promjene u industriji u godinama koje dolaze.

Zizoo predviđanje: korisnici diljem svijeta i dalje će željeti fleksibilnost u vremenskom periodu najma broda.

4. Najpopularniji brendovi brodova u Hrvatskoj
Brodovi tvrtke Bavaria i dalje ostaju najtraženiji brend brodova kada su u pitanju rezervacije za ovo ljeto, a slijede brodovi brendova Lagoon and Beneteau Oceanis. Popularnost širih brodova nastavlja rasti jer su prostraniji i pogodniji za one koji su tek počeli jedriti.

Zizoo predviđanje: brodovi tvrtke Bavaria nastavit će dominirati čarter industrijom tijekom ovog ljeta.

5. Vodeće marine
Vidimo kontinuirani rast zanimanja za rivijere oko Splita i Zadra te sve veći broj korisnika koje zanima dubrovačka regija. Najtraženije marine prema rezervacijama Zizoovih korisnika za ovo ljeto su:

  • D-Marin Marina Dalmacija, Sukošan

  • Trogir ACI Marina, Trogir

  • Split ACI Marina, Split

  • Marina Mandalina, Šibenik

  • Marina Kastela, Kaštel Kambelovac

  • Zadar Marina, Zadar

  • Yacht Club Seget, Trogir

  • Dubrovnik ACI Marina, Dubrovnik

  • Mali Lošinj, Mali Lošinj

  • Veruda Marina, Pula

Zizoo predviđanje: marine u Zadru i Splitu te njihovoj okolici bit će jako zaposlene.

„Hrvatska je za nas vrlo važno tržište, te namjeravamo dodatno ojačati naš portfelj usluga koje pružamo. Zadovoljstvo nam je surađivati s hrvatskim charter tvrtkama zbog njihove učinkovitosti i dobre organizacije. Primjećujemo sve veći interes za Hrvatsku kao turističku destinaciju za nautičare, a naše istraživanje pokazuje da je to zbog geografskog položaja zemlje, prirodnih ljepota, dostupnosti i ponude u turističkom sektoru u cjelini“, izjavila je Anna Baničević, direktorica i suosnivačica tvrtke Zizoo.

Zizoo je internetska platforma za iznajmljivanje brodova diljem svijeta. Zizoo je 2014. godine osnovala Anna Baničević s partnerima iz Hrvatske i Španjolske. S više od 11.000 brodova različitih kategorija (između ostalih katamarana, jedrilica, jahti, itd.) na 500 destinacija u 30 zemalja, Zizoo je najveća internetska platforma za iznajmljivanje brodova. Zizoo čini odmor na brodu pristupačnim svima, vrlo je jednostavan za rezervaciju i pruža individualno iskustvo – kako za iskusne jedriličare, tako i za početnike.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije