Žabe i jegulje, jegulje i žabe, kojim god redom želite, gastronomija su neretvanskog kraja. Na rivi u Vidu, kod Dude i Mate, dva kuma i najbolja prijatelja koja su otvorila restoran, a danas ga vode njihovi nasljednici, upravo su to specijaliteti. Žabe pohane, na žaru, na rižot, žabe u kapuli i žabe na brudet, ali i jegulja s ražnja ili na brudet.
– Jegulje plivaju ispred restorana u rijeci Norin, a žabe čujemo svaku večer. Jegulje je teško uhvatiti, a hvataju se mrežom "vršvom", okus je sladak, milina. A u lov na žabe, tko odlazi, ide čamcem "trupa", i u lov ide – jedna osoba. Treba biti spretan – govore tu na rivi. Ručak za dvoje Večernjakovih reportera, pohane žabe i teleći kotleti, s prilogom i Jamnicom – 52 eura. Idilično je, jer jede se za stolom uz samu rijeku. Gotovo usred močvare.
Raznovrsnost ponude
Jela i pića (do 50 bodova)43
Kvaliteta hrane 14
(do 15 bodova)
Usluga 9
(do 10 bodova)
Prostor 18
(do 20 bodova)
Vrijednost za novac 4
(do 5 bodova)
Ukupno 88
80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE
88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE
95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA