Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Za makeover ne morate uvijek ići pod nož: Otkrijte zahvate ljepote koji će 'osvježiti' vaš izgled

Makeover
Foto: Shutterstock
1/2
19.04.2019.
u 18:00

Doznajte što je Renew lift, terapija matičnim stanicama, oblikovanje tijela najsuvremenijim metodama Venus Legacy i Med Contour Multipower i gdje sve to možete napraviti

U Zagrebu je koncentriran velik broj prominentnih estetskih klinika, što ga čini destinacijom broj jedan u ovom dijelu Europe kad je riječ o zahvatima estetske medicine, dermatologije i kozmetologije. Od neinvazivnih tretmana pomlađivanja poput Renew lifta, terapije matičnim stanicama i DNA analize kože, oblikovanja tijela najsuvremenijim metodama Venus Legacy i Med Contour Multipower, pa sve do estetskih kirurških zahvata, možete biti sigurni da ste odabrali najbolje, a za vas će se pobrinuti visokoeducirani stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom. Zbog toga su zagrebačke klinike sinonim za kvalitetu, što su prepoznali mnogobrojni zadovoljni domaći i inozemni klijenti. Ako u Zagreb dolazite jer želite izgledati ljepše, ali ne želite pod nož, pogledajte koje inovativne metode nude zagrebačke estetske poliklinike kao što su Glumičić, Duduković, Milojević i Bagatin.

Dermalni fileri (lice i usne)

Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu, a koža postaje umorna i bez sjaja. Tu u igru uskaču dermalni fileri pomoću kojih  se može riješiti dosta problema koji se na licu pojavljuju s godinama. Hijaluronski dermalni fileri namijenjeni su tretiranju svih zona lica. Njihovim injiciranjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena (popunjavanje obraza, naglašavanje izgubljene linije brade, podizanje kutova usana) te rehidracija kože zbog retrakcije molekula vode. Također, pokazalo se da fileri utječu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena. Žene se najčešće odlučuju za korekciju usana, nazolabijalnih bora i obraza. Dermalni fileri su injekcijski preparati koji se putem specijalnih mikro iglica ili kanila unose u određene zone – bore – lica kako bi se bore reducirale, osvježio izgled lica, te eventualno popunio volumen jagodica, usnica ili svih onih zona lica gdje je došlo do atrofije tkiva.

Hijaluronska kiselina

 Ta je kiselina zlatni standard za injekcijsku terapiju, a radi se o stabiliziranoj hijaluronskoj kiselini neživotinjskog porijekla koja se proizvodi biotehnološkim postupcima u strogim laboratorijskim uvjetima. Upravo zbog njezine visoke stabilnosti i nealergijskih karakteristika hijaluronska kiselina izrazito je biokompatibilna s ljudskim tkivom i može se aplicirati bez prethodne probne aplikacije. Trajanje učinka hijaluronskih injekcijskih preparata je uglavnom od 8 do 12 mjeseci, iako poneki preparati, ovisno o kohezivnosti same kiseline, mogu trajati i do 16 mjeseci pa i duže, ovisno o vrsti preparata kao i o proizvođaču, ali i o svakom pojedinom organizmu i njegovim resorpcijskim mogućnostima. U poliklinici Glumičić koriste se isključivo najkvalitetniji proizvodi hijaluronske kiseline i to preparati Juvederm, firme Allergan koja proizvodi i botox, kao i preparati Restylane koje proizvodi firma Q–med. Obje firme spadaju u najkvalitetnije svjetske proizvođače preparata hijaluronske kiseline.  Estetski zahvati trebali bi šaptati, a ne vikati. upravo zbog ovakvog pristupa, vješte ruke i iskustva, dr. Mladen Duduković stekao je vjerne pacijente kao gostujući liječnik u drugim poliklinikama, a sada, na radost mnogih, u svojoj privatnoj ordinaciji izvodi čitav niz zahvata, od nekirurškog liftinga lica popularnim nitima silhouette soft, do tretmana filerima i botoxom.

Pelleve

To je najnovija neinvazivna metoda poliklinike Glumičić, a namijenjena za tretman srednjih do umjerenih bora na licu. Radiovalnim zagrijavanjem dubljih slojeva kože kolagen se kontrahira i dovodi do zatezanja, učvršćivanja i poboljšanja kvalitete kože. Nakon tretmana koža počinje proizvoditi novi kolagen.Koristi se za tretman kože lica, vrata i dekoltea. Postupak traje oko sat vremena. Rezultat je vidljiv odmah nakon zahvata, a maksimalan efekt nakon mjesec dana. Za optimalan rezultat potrebna su tri tretmana, svaki u razmaku od mjesec dana. Nakon toga je dovoljno učiniti pelleve jednom godišnje.PELLEVE ima FDA odobrenje kao neinvazivan tretman za srednje i umjerene bore.

Med Contour Multipower

Novo znanstveno dostignuće, naprednija verzija prethodnog aparata (Med2Contour), kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju za nekirurško oblikovanje tijela, smanjenje masnih nakupina, uklanjanje celulita te zatezanje kože lica i tijela.

Med Contour Multipower ima 4 aplikatora:

Što je Med Contour Multipower?

Med Contour Multipower uređaj je nove generacije u svojoj kategoriji koji kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju za učinkovito, sigurno i bezbolno nekirurško oblikovanje tijela, uklanjanje celulita, zatezanje kože i pomlađivanje lica. Tretman Med Contour Multipower uređajem dostupan je u poliklinikama Milojević i Bagatin i drugim.

Foto: Shutterstock

Renew Lift

Renew lift predstavlja neinvazivnu metodu zatezanja i učvršćivanja te podizanja kože lica, vrata i dekoltea, ali i tijela. Tehnologijom fokusiranog ultrazvuka kontrolirano se zagrijava tkivo na dubini do 4,5 mm čime se stvaraju velike količine vezivnih tkiva (kolagena). Po prvi puta se može tretirati SMAS tkivo, odnosno treći sloj tkiva lica koji dolazi ispod kože i potkožne masti, ovija mišiće zadužene za ekspresiju lica. Uređaj Renew Lift u svome radu koristi tehnologiju fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (HIFU) na određenoj dubini unutar vaše kože gdje dolazi do pokretanja regeneracijskog procesa. Točnije, djeluje na principu usmjeravanja energetsko kontroliranih valova koji emitiraju kontroliranu energiju u kožu i fokusiraju je na točno određenu dubinu (1.5, 3.0 ,4.5 mm). Prvi rezultati kod većine klijenata uočavaju se neposredno nakon tretmana, a krajnji rezultat vidljiv je do tri mjeseca od tretmana. Velika je prednost ovog tretmana što mu rezultati traju od jedne do dvije godine (ovisno o problematici koja se tretira), a u većini je slučajeva dovoljan samo jedan tretman.

Što je lasersko pomlađivanje lica?

Lasersko pomlađivanje lica je neinvazivni tretman koji se, prvenstveno, preporučuje osobama s plitkim borama, ožiljcima od akni, mitesera ili sličnih ozljeda, kao i kod kože koja je nakon podizanja lica ostala bez osjeta. U pitanju je nova, učinkovita tehnika koja se u pravilu može primijeniti na bilo koji dio tijela, no najčešće se primjenjuje na licu i vratu. Uz pomoć lasera potiče se proizvodnja kolagena, stimulira se koža i uklanja crvenilo, pjege, proširene pore i gruba koža, pritom vraćajući licu svjež izgled.

PRP terapija

Ta terapija pomlađivanja matičnim stanicama revolucionarna je metoda kod koje liječnik upotrebljava minimalnu količinu vaše vlastite krvi za pomlađivanje kože. Uzimaju se ključne stanice i proteini koji se nalaze u krvi te se ponovno ubrizgavaju u vašu kožu čime se pospješuje obnova kože i potkožnog tkiva. Dio krvi koji se koristi, a po kojem je metoda dobila ime, je PRP (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu - plazma bogata trombocitima. U PRP-u se, uz trombocite, nalaze faktori rasta te matične stanice, koje nadalje stimuliraju proces obnove. Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari i ne postoji mogućnost nuspojava.

Venus Legacy

Venus Legacy radiofrekvencija nekirurški je tretman oblikovanja tijela i zatezanja kože, siguran za primjenu na kojem god dijelu tijela osoba želi postići čvrstu, blistavo glatku kožu. Radiofrekvencija tijela idealna je za tretiranje ruku, bedara, trbuha, leđa, bokova i stražnjice. Rezultati mogu biti vidljivi već nakon nekoliko tretmana i to sve bez boli, nelagode ili vremena potrebnog za oporavak. Ovaj posebni tretman obožavaju i poznate dame diljem svijeta, a neke od njih su Salma Hayek i Cara Delevingne.  Zatezanje kože, uklanjanje celulita i redukcija masnih stanica postiže se zahvaljujući termalnoj reakciji koju multipolarna radio frekvencija stvara u tkivu, na taj način stimulirajući prirodno zacjeljivanje tijela kojim se stvara novi kolagen, kao i nova vlakna elastina.

Ako želite bilo koju od usluga estetskih kirurga, Zagreb je idealno odredište za vas, zbog vrhunskih stručnjaka, kao i inovativne tehnologije te mnogo povoljnijih cijena tretmana od onih u drugim državama EU.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije