Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koje je boje?

Unucima ćemo pričati o ovome: 'Je li vam i dalje bijelo-zlatna?'

Facebook
21.11.2019.
u 12:27

Portal Buzzfeed na Twitteru je ponovno objavio fotografiju haljine koja je nedavno izludjela korisnike društvenih mreža

Pojam #TheDress prije četiri godine preko noći postao je hit na društvenim mrežama, a ljudi su se smjesta podijelili u dva tabora. Jedni vide haljinu kao plavo-crnu, a drugi kao bijelo-zlatnu

Foto: Facebook/RTL

Za sve je kriva škotska pjevačica Caitlin McNeill koja je fotografiju haljine postavila na svoj Tumblr i postavila pitanje o boji. Ubrzo je #TheDress postao najpopularniji pojam na internetu.

Neki dan je na ovu veliku enigmu na internetu podsjetio portal Buzzfeed objavom na Twitteru. 

 

Napisali su: "Reći ćemo svojoj djeci da je haljina bijelo-zlatna.

Večernji list tada je pisao kako su se u vrijeme trajanja debate oko haljine javili iz Adobe Photoshopa i rekli da su u pravu oni koji haljinu vide plavo-crnom, a riječ je o optičkoj iluziji i načinu na koji mozak obrađuje informacije o boji. Sve što vidimo, vidimo mozgom, a ne očima. Naše oči percipiraju reflektiranu svjetlost s predmeta, a pritom šalju informaciju o toj refleksiji našem mozgu.

Kako je ovo jaje postalo najpopularnije na Instagramu:



 
Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
12:52 21.11.2019.

Ovakvi članci tipa: "izludili korisnike interneta - koja je boja - nađi bobicu u gomili lopti - koliko mačaka vidiš na slici" - i slične genijalnosti (uz obaveznu anketu!) živi su dokaz da su internet i njegovo slobodno i neometano korištenje izmislili mračni gospodari svijeta, s ciljem masovnog zaglupljivanja čovječanstva...s glupima je najlakše upravljati...

PS
Petar.Stijena
12:47 21.11.2019.

Ako je ovo nesto o cemu ceno pricati unucima bolje da si odmah pucam u glavu

NA
Namcor
15:38 21.11.2019.

Najbolje je ovo Izludio internet. Koga je to u stanju izludjeti, taj zaista nema život...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije