Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslušajte savjet

Velika količina ne znači kvalitetnije pranje: Stručnjak otkrio koliko šampona za pranje kose je dovoljno

Shutterstock
22.10.2021.
u 07:00

Steve Waldman, stručnjak za proizvode za kosu, kaže da dodavanje šampona neće pojačati pjenu, ali i da puno pjene ne znači dobro pranje

Mnogi su skloni razmišljanju da velika količina nekog proizvoda znači i bolje djelovanje, ali to baš i nije uvijek tako. Nema potrebe za trošenjem proizvoda i čestim kupovanjem jer i manja količina, primjerice, deterdženta za suđe može ga kvalitetno oprati. Isto vrijedi i za kaladont, sredstva za čišćenje, kremu za lice i šampon.

Steve Waldman, stručnjak za proizvode za kosu, kaže da dodavanje šampona neće pojačati pjenu, ali i da puno pjene ne znači dobro pranje. Također, dužina kose nije faktor po kojem ćete mjeriti količinu šampona koju koristite jer se on prvenstveno koristi za tjeme.

Mit ili istina: Može li kosa zaista posijediti od stresa?

1/4

Prevelika količina proizvoda može i ukloniti prirodna ulja kose koja su joj potrebna. 

Najučinkovitiji i najekonomičniji način pranja kose je pravilno ispiranje i korištenje šampona koji je pravi za našu teksturu kose, prenosi Pure Wow.

"Ako ste u nedoumici onda temeljito isperite kosu običnom vodom. Ako kosa ne izgleda masno, sačuvajte šampon za sljedeće pranje", dodaje Waldman.

Zaključno, za normalnu kosu potrebna je količina šampona veličine novčića od dvije kune. Ako imate gušću kosu, trebali biste koristiti otprilike količinu dva novčića od pet kuna. Ako vam je kosa negdje između toga, dovoljna je količina novčića od pet kuna.

Kako olakšati simptome prehlade: Probajte s vrućim čajem i medom, metvicom...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije