Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuterevo

Tu nećete izbjeći susret s medom

Kuterevo
Foto: Lovro Kranjčević/PIXSELL
1/3
23.11.2020.
u 10:22

U mjestu svratite i do obližnjeg izletišta Butina i kušajte hranu i piće spravljene po tradicionalnoj recepturi “kuterevskih planinki”

Selo Kuterevo smješteno je uz sjeveroistočnu padinu Velebita, na samoj granici Parka prirode Velebit. Stanovnici Kutereva se uz šumarstvo još uvijek bave starim zanatom - drvodjelstvom. Kuterevo se nalazi blizu ceste Senj - Otočac - Plitvice, a cesta Otočac - Krasno - Sv. Juraj prolazi zapadnim rubom Kuterevske kotline.

Zbog zemljopisnog položaja uz područje gusto napučenih medvjeđih staništa Sjevernog Velebita, u Kuterevu je osnovano prvo Utočište za mlade medvjediće u Hrvatskoj, kao novi dom za mlade, napuštene medvjediće.

Foto: Lovro Kranjčević/PIXSELL

U utočištu radi tim prijatelja prirode u kojem su stručnjaci s polja biologije i ekologije, ali i volonteri. Svi se oni nesebično i s puno truda brinu o medvjeđim stanovnicima Kutereva, u želji da medvjedićima osiguraju ne samo sigurniju budućnost, nego i životne uvjete koji su najbliži prirodnim. Posjet Utočištu za mlade medjevede u Kuterevu najblje je najaviti na broj 0915835412 ili mail kuk-kuterevo@gs.t-com.hr.

No kada ste već u tom dijelu Like, svakako svratite i do obližnjeg izletišta Butina u Kuterevu. Uz ponudu smještaja, na izletištu nude hranu i piće koje pripravljaju po tradicijskoj recepturi vrijednih “kuterevskih planinki”. Ako želite, možete sudjelovati u pripremi sijena, brizi oko životinja, mužnji koza, poljoprivrednim aktivnostima i pripremi zimnice. Najmlađi posjetitelji mogu uživati u jahanju ponija, igri sa zečevima i ostalim domaćim životinjama.

Foto: Lovro Kranjčević/PIXSELL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije