Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotovo u tren oka

Tražite savršen obrok u vrućim danima? Pronašli smo ga umjesto vas, i da, još je bolji nego što izgleda na slici!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
27.05.2022.
u 06:59

Kako od obične tikvice napraviti izvrstan aromatičan obrok za koji će se tražiti porcija više? Uz pomoć začina, naravno! U ovo jelo ide za'atar, popularna mješavina začina sa Srednjeg istoka koja će jednostavnoj salati dati poseban pečat.

Na ideju je došla gastroblogerica Tatjana Miletić, a mi smo je, kao i uvijek kad se radi o jelu kojem ne možemo odoljeti, posudili i odlučili podijeliti s vama.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Svježa salata s tikvicama i Za’atar začinom

Sastojci:

2 tikvice

sok od pola limuna

3 žlice maslinova ulja

žličica za'atar začina

sol

papar

šaka parmezana (naribajte ga što sitnije)

Priprema:

Tikvice ogulite ljuštilicom, a zatim ih istom tom ljuštilicom pažljivo narežite uzdužno na tanke listove. Dodajte ulje, začine, sok od limuna, parmezan i dobro sve promešajte. Salata sjajno ide uz meso ili ribu, a može se jesti kao zdrav obrok uz neki zanimljivi, beskvaksni kruh.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije