Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Kućne čarolije

Super trik koji će spriječiti da avokado posmeđi jednom kad ga razrežete

Treba vam samo par kapi maslinovog ulja.
29. ožujka 2021. u 13:30 0 komentara 533 prikaza
Foto: Shuttershock

Ako ste ga prerezali i ostavili polovicu u hladnjaku, avokado brzo truli i poprimi smeđu boju, pa ga morate baciti. Kako biste spriječili bacanje hrane i uzaludnu kupovinu, isprobajte jedan trik s kojim će dulje ostati svjež.

Pogledajte video:

@mamainthekitchen

Prevent your avocados from browning #avocadohack #hacks #kitchenhack #lifehack #hack #foodhack #cookinghack #todayyearsold #foodie

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Kako prenosi Mirror, Tiktokerica Mama In The Kitchen otkrila je da polovicu avokada samo trebate lagano premazati maslinovim uljem - tako ćete spriječiti oksidaciju i avokado neće posmeđiti.

Drugi korisnici su otkrili da istu proceduru naprave sa sokom limuna ili limete i da također djeluje. 

Želite unositi više vlakna u organizam? Pojačajte ove namirnice:

1 / 10
Za doručak pojedite zdjelicu žitarica, onih s visokim udjelom vlakana. U njih dodajte i jogurt koji je također odličan izvor.
Treba vam limun Kako biste mu produžili vijek trajanja, avokado možete zamrznuti, a ovo je pravilan način avokado Vrlo jednostavno Uz ovaj trik avokado će ostati svjež i do tjedan dana: Samo treba napraviti jednu stvar kosa lijepa kosa Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!
poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.