Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte već danas

Stručnjakinja otkrila odličan trik kako da povrće traje mjesecima: Trebate samo jedan sastojak!

shutterstock
20.01.2022.
u 07:00

Jednostavno promijenite način spremanja hrane i ona će trajati mjesecima!

Stručnjakinja za čišćenje i organizaciju, Amy Lynn Cross, otkrila je jednostavne trikove za duže održavanje svježine hrane, a sve što trebate je jedan sastojak za produljenje roka trajanja raznih namirnica i očuvanje svježine, kako piše Metro.

Paprike
Amy kaže da paprike mogu trajati do dva mjeseca nakon kupnje. Napunite veliku zdjelu s 10 šalica vode i četvrtinom šalice alkoholnog octa. Dodajte paprike pa ostavite da se namaču u mješavini vode i octa dvije minute prije nego što ih izvadite i pustite da se osuše na ručniku nekoliko sati.

Važno je provjeriti jesu li paprike potpuno suhe prije skladištenja. Amy to čini tako da ih reže na trakice ili kockice, a zatim stavlja narezane paprike u staklenke i drži u hladnjaku.

Ovo je deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

1/10

Jagode
Amy ih također odlučuje pohraniti u staklenku kako bi voće ostalo svježe. Ona započinje proces onog dana kada ih kupi. Pusti da se jagode namoče oko tri minute u otopini od 10 šalica vode i četvrtine šalice destiliranog alkoholnog octa, upozoravajući da ostavljanje duže može započeti proces fermentacije.

Zatim ispere bobice u cjedilu prije nego što ih položi na ručnik. Nakon što se potpuno osuše, ona stavlja papirnati ubrus na dno staklene posude i nježno stavlja bobice.

Dok će, ako se čuva u hladnjaku, voće biti svježe tjednima, Amy kaže da je ključno provjeriti ima li u staklenki kondenzacije. Ako ima bilo kakvih znakova toga, izvadite bobice i ponovno ih osušite prije nego što ih vratite u staklenku.

Zelena salata
Amy može učiniti da traje i do šest tjedana. Namočite salatu u istoj smjesi octa i vode oko dvije minute pa dobro isperite listove kako biste uklonili prljavštinu pa ostavite da se dobro osuši. Na kraju, salatu spremite u staklenu posudu u koju ste na dno stavili komad papirnatog ručnika da skuplja vlagu te je stavite u hladnjak.

Špinat
Sljedeći istu metodu spremanja salate - namakanje lišća u istoj mješavini vode i octa na dvije minute pa sušenje i spremanje u staklenu posudu s papirnatim ručnikom - Amy kaže da joj špinat traje čak tri tjedna nakon kupnje.

Pustili mačku video vjeverice, a on napao zaslon i odmah požalio!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije