Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLATKE RIJEČI

Stručnjak potvrdio zašto moramo tepati i davati nadimke svojem partneru

Par
Getty Images
28.10.2019.
u 06:55

Koji nadimke vi dajete?

Kako odrastamo, društvo vrši određeni pritisak na način na koji se trebamo izraziti. Korištenje nadimaka od milja omogućava odraslima da se uključe u igranje uloga i slobodno pokažu svoje osjećaje.

Poboljšava kvalitetu socijalne interakcije s partnerom i olakšava proces povezivanja. Oba se partnera osjećaju kao da ih je druga osoba potpuno prihvatila onakva kakva jesu i nisu dužni djelovati na "normalan" način.

Nadimci su sjajan način da kod partnera pobudite ljubav, nježnost i naklonost. Za postizanje ovog rezultata trebate ispuniti samo jedan uvjet: osoba kojoj ga davate, trebala bi voljeti nadimak.

Psiholozi kažu da korištenje nadimaka za partnere može pomoći da dožive pozitivan emocionalni poticaj, a služi kao dokaz vaših osjećaja ako nadimak opisuje kako se vi osjećate prema njima.

Neuroantropolog i profesor Dean Falk vjeruje da naša potreba za tepanjem potječe iz djetinjstva. Majke ga koriste za razgovor sa svojim dojenčetom, a to pridonosi formiranju dublje emocionalne veze i povjerenja. Kad odrasli koriste tepajuće nadimke, podsvjesno se vraćaju na ta sjećanja iz djetinjstva kako bi probudili osjećaje ljubavi i zaštite povezane s njima.

Ljubavne savjete dobili smo na placu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije