Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Nijemci po povratku kućama: 'Iz Slavonije jednostavno ne možete otići gladni'

Slavonija
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
11.10.2017.
u 13:30

Pulska kompanija Uniline vodi svoje menadžere na team-building u Slavoniju, a inicijator turističkog zaokreta prema toj regiji, najavljuje veliku prezentaciju slavonskih potencijala i na skorim Danima turizma u Malom Lošinju

Kako se četrdesetak njemačkih turista provelo na petodnevnom odmoru u Slavoniji, Baranji i Srijemu, doznali su i čitatelji najtiražnijeg bavarskog dnevnika Münchener Merkur. Pionirsko putovanje, koje je osmislio lanjski dobitnik turističke nagrade za životno djelo Selimir Ognjenović kako bi turističku pažnju okrenuo i prema Slavoniji, naširoko je opisano u subotnjem prilogu za putovanja tog dnevnog lista. Led je tako uspješno probijen, Slavonija i Slavonci pokazali su da (i) u turizmu imaju što dati, oduševili su goste iz Njemačke, pa će Münchener Merkur i Ognjenovićev turoperator ID Riva Tours dogodine u lipnju i rujnu dovesti još dvije grupe turista iz Bavarske.

U međuvremenu, turistički domaćini Slavonije, Srijema i Baranje mogu uživati u komplimentima koje se dobili od svojih gostiju. Bavarce su se podjednako dojmili priroda, ‘prekrasni krajolici iz vremena naših baka’ i ‘topli, istinski gostoljubivi’ ljudi. Sela i gradovi u hrvatskoj unutrašnjosti, kažu Nijemci, izgledaju kao u njihovoj zemlji prije industrijalizacije, a sve ih se dojmilo i uređenošću te čistoćom. Neki su ostali zatečeni kako mala mjesta poput Đakova imaju tako veliku, lijepu katedralu. Gosti iz Bavarske nahvalili su i hranu. Kažu da iz Slavonije jednostavno nitko ne može otići gladan, a jedan ističe: ‘Jeli smo grožđe kakvo je kod nas nekad bilo’.

Najzaslužniji za ovu lijepu pričicu S. Ognjenović, nakon uspješnog turističkog eksperimenta s grupom Bavaraca, priželjkuje da se svijest o slavonskim potencijalima u turizmu proširi i među domaćim turističkim radnicima. Za skore Dane turizma, koji će na Lošinju okupiti nekoliko tisuća turističkih radnika, priprema prezentaciju Slavonije, a dovodi i slavonske kuhare te, dakako, tamburaše.

 

Da Slavonija ulazi u fokus domaćih turističkih radnika potvrđuje i primjer pulske turističke kompanije Uniline. Desetak menadžera, na čelu s predsjednikom uprave i vlasnikom Borisom Žgombom, upravo je na putu za Slavoniju. Za svoj četverodnevni jesenski team-building odabrali su Osijek, Vukovar i Beli Manastir.

- Ovo će ujedno biti i studijsko putovanje. Uz društveni obol priči sa Slavonijom, htjeli smo i da ljudi koji u kompaniji donose odluke sami vide mogućnosti za razvoj višednevnih destinacijskih i dnevnih izletničkih programa u ovom dijelu naše zemlje - kaže čelnik Unilinea Boris Žgomba.

Komentara 3

Avatar IvanR
IvanR
14:02 11.10.2017.

Još da posla ima za sve.

DU
Deleted user
14:29 11.10.2017.

Bavarska nije imala a ni danas ona grozdja nema. Voce i povrce osim krumpira zadnja je klasa.

Avatar debela koli
debela koli
14:00 11.10.2017.

A zašto stanovništvo odlazi iz Slavonije? Zato što su žedni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije