Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicijski forum zdravlja i turizma Adriatic regije

Američki poduzetnici zainteresirani za Hrvatsku kao destinaciju zdravstvenog turizma

Supetar
Foto: Miranda Čikotic/PIXSELL
05.10.2017.
u 16:42

Na ovom jedinstvenom forumu predstavit će se projekti iz područja zdravstvene i turističke sfere, s riješenim lokacijsko-imovinsko-pravnim odnosima, koji su prostorno i urbanistički određeni te tehnološki postavljeni prema dozvoljenim sadržajima i namjenama

Investicijski forum zdravlja i turizma Adriatic regije koji će se održati od 11. do 13. listopada u Zagrebu u hotelu Sheraton privukao je interes američkih biznismena koji svoje poslovno carstvo imaju interesa proširiti i na Hrvatsku.

Interes za Hrvatsku kao destinaciju za svoje poslovanje, ponovno vidi jedan od najpoznatijih investitora, biznismena i developera u Americi, Jeff Blackard. Gospodin Blackard, osim po poslovnim uspjesima, bogatoj karijeri i brojnim ulaganjima, poznat je i po svom jedinstvenom projektu „Adriatica“. Očaran Hrvatskom i njezinim načinom života na Supetru, Blackard je napravio repliku cijelog naselja u američkom gradu McKinneyu u Teksasu.

Osim njega, na Forum dolazi i dr. John Raffetto, osnivač i predsjednik Uprave tvrtke Ambassador Care iz Washingtona, namijenjene potrebama i pružanju usluga silver-generacij, što je jedna od glavnih tematskih blokova predstojećeg Foruma. Dr. John Raffetto je i suosnivač tvrtke American-Adriatic Health u koju zajedno s partnerima iz Hrvatske želi pozicionirati upravo zdravstveni turizam kao core business. Investicijski forum također će ugostiti i renomiranu međunarodnu grupaciju za izgradnju bolnica TAHPI – Total Alliance Health Partners International.

Na ovom jedinstvenom forumu predstavit će se projekti iz područja zdravstvene i turističke sfere, s riješenim lokacijsko-imovinsko-pravnim odnosima, koji su prostorno i urbanistički određeni te tehnološki postavljeni prema dozvoljenim sadržajima i namjenama, kako bi svi oni koji su uključeni u projekte mogli dobiti sve odgovore te odmah stupiti u kontakt sa zainteresiranim ulagačima.

Ovaj forum fokusirat će se na najvažnije teme za investitore, poduzetnike, predstavnike vlade, developere i projektante te pružiti rješenja zainteresiranim ulagačima koji zajedno s nama žele na bolje mijenjati uvjete rada i života u Hrvatskoj. Bez kvalitetne i sveprisutne zdravstveno-turističke infrastrukture ne možemo graditi cjelogodišnji turizam stoga okupljamo sve zainteresirane, kako bismo iznijeli konkretne projekte i mogućnosti, objasnili postojeće izazove te spojili ulagače i partnere koji mogu od Hrvatske napraviti cjelogodišnju poželjnu destinaciju.“ – izjavio je dr. Miljenko Bura, inicijator Foruma i vlasnik konzultantske kuće Medicinska Grupa d.o.o.

Partneri Foruma su među ostalim hrvatski i regionalni klasteri zdravstvenog turizma, Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka iz SAD-a, poslovna mreža za kineske investicije u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi - CSEBA,  grupacija za izgradnju bolnica TAHPI i brojni drugi.

Tematski blokovi uključuju: Stvaranje cjelogodišnje destinacije zdravlja i turizma, Investicije, investitori i financijski modaliteti, Zdravstvena i turistička infrastruktura i Silver ekonomija. Osim zdravstvene infrastrukture, govorit će se i o sadašnjoj ponudi privatnih zdravstvenih ustanova, hotelima, resortima, toplicama, novim sadržajima u hotelima koji mogu unaprijediti postojeću ponudu – medicinskom wellnessu, zatim državnoj imovini čiji punktovi mogu postati zonama zdravstvenog turizma, sporta i rekreacije, „silver ekonomiji“ i „silver generaciji“ – populaciji kojoj smo kao destinacija zanimljivi i izvan glavne sezone.

Uz predavanja, prezentacije i panel diskusije, predviđene su i dvije stručne radionice namijenjene svim zainteresiranima za medicinski wellness i inovativne preventivne programe te brendiranje destinacije zdravstvenog turizma. Radionice su na rasporedu dan ranije, u srijedu 12. listopada u popodnevnim satima.

Cijeli program Foruma pogledajte ovdje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije