Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TO JE MOGUĆE

Idete na odmor u Sloveniju? Ne, putujemo u Slavoniju!

Foto: Saša Četković/ID Riva Tours
1/4
15.09.2017.
u 18:01

Pozivam kolege s obale u Slavoniju, još ih ima tko pogostiti, a svakom se vesele, poručuje Ognjenović

Autobusi puni tužnih ljudi na odlasku slavonska su svakodnevica, no jedan je, pun nasmijanih, razdraganih lica, prije nekolika dana vozio u suprotnom smjeru, pravac – Slavonija.

– Prijatelji su nas ispravljali kad smo im rekli kamo idemo. Govorili su, mislite u Sloveniju? - kroz smijeh prepričavaju gosti iz Njemačke, koji ovih dana turistički krstare Slavonijom i Baranjom uzduž i poprijeko. Odsjeli su u Osijeku, a posjetili su Vinkovce, Đakovo, Požegu, Vukovar, Ilok, Kutjevačke podrume, Kopački rit...

Put u nepoznato

Za Jadran, dakako, znaju, neki ga i dobro poznaju, no Slavonija je ovim Bavarcima bila put u nepoznato. I, čini se, veliko otkriće. – Oduševljeni smo, priroda je prekrasna, podsjeća nas na krajolike iz vremena naših baka, prije industrijalizacije. Iznenađeni smo toplinom i istinskom gostoljubivošću slavonskih ljudi, to nije nešto naučeno, takva ljubaznost se više nigdje ne doživljava. Dojmila su nas se i nova jela i okusi, ali i veličina porcija – prezadovoljni su njemački turisti, koji su stigli iz Münchena u organizaciji turoperatora ID Riva tours.

Foto: Saša Četković/ID Riva Tours

Njemački autobus više je nego dobrodošao gdje god se s 42 putnika zaustavi, zadovoljni gosti u autobus se vraćaju s vrećicama punim kulena, špeka, čak i paprika. Ovo sedmodnevno putovanje posljedica je obećanja lanjskog dobitnika Hrvatske turističke nagrade za životno djelo Selimira Ognjenovića. Vlasnik njemačkog turoperatora ID Riva Tours pozvao je tada da se, nakon turističkih uspjeha koje žanje naša obala, turizam okrene i prema unutrašnjosti Hrvatske. S prvom grupom njemačkih turista demonstrira da je to moguće.

– Neće ovo biti turistička revolucija za Slavoniju, u turizmu to ipak ide sporije, ali potvrđuje se da se ono što ovaj dio naše zemlje ima za ponuditi i te kako sviđa turistima. Svi kažu da će se vratiti ponovo, ali, što je možda još i važnije, da će svima pričati što su vidjeli i doživjeli – kazuje Ognjenović, koji neće stati na jednoj grupi turista.

Dvije grupe, za proljeće i jesen iduće godine, već su sigurne, a oko dodatnih je u pregovorima s njemačkim autobuserima.

Otvor’, ženo, kapiju

Kako bilo, ovaj slavonski tjedan Nijemcima protječe uz zvuke tamburica, na “Otvor’, ženo, kapiju” i druge hitove mnogi su se i naplesali, a svi su redom fascinirani čistoćom mjesta i bjelinom odjeće – slavonskih mesara.

– Uvjerio sam Nijemce da probiju led i dođu, a volio bih da mi povjeruju i turistički radnici s naše obale. Zašto ne bi sjajne ovogodišnje rezultate proslavili upravo u Slavoniji? U Slavoniji ih unatoč iseljavanju još uvijek ima tko dočekati, pogostiti i svakom se gostu vesele – poručuje Ognjenović.

Komentara 28

MO
mobitel20
18:55 15.09.2017.

Bravo za dovodjenje stranaca ! Jos vise bravo za poziv da ovi nasi s mora nakon sezone dodju gore na odmor ! To je prava stvar!

Avatar Cinco
Cinco
18:49 15.09.2017.

Super. I fotka je sjajna.

LI
lika64
18:44 15.09.2017.

odlično. samo treba krenuti i bit ce turista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije