Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđuju i istraživanja

Seksologinja upozorava: Sve je više uznemiravanja žena na online dating aplikacijama

Dopisivanje
Shutterstock
30.11.2020.
u 19:33

Ovaj trend slabe ponude otvara vrata za sve ženomrsce, eksplicitne poruke i razne oblike seksualnog uznemiravanja, kaže seksologinja Nadia Bokody

S obzirom na to da u zadnje vrijeme zbog koronavirusa nema večernjih izlazaka i tradicionalnih spojeva i upoznavanja, aplikacije za pronalaženje partnera koriste se više nego ikad, a za mnoge su samce jedina opcija za spoj u 2020. godini.

Seksualna stručnjakinja iz Sydneya Nadia Bokody rekla je za Mirror kako aplikacije poput Tindera često imaju 'tako slabu ponudu' da žene prisile da spuste svoje kriterije toliko da im' ljestvica padne tako nisko da se ispod nje ne mogu provući ni oni iznimno elastični'. 

I nije samo mogućnost lošeg spoja sa dosadnim tipom ono što zabrinjava, dodaje Bokody.

Foto: Shutterstock

- Takav trend slabe ponude također otvara vrata za sve ženomrsce, eksplicitne poruke i razne oblike seksualnog uznemiravanja - kaže seksologinja i objašnjava da su eksplicitne seksualne poruke, pa čak i prijetnje nasiljem loša strana online datinga na koju žene često nailaze.

A nedavno je istraživanje potvrdilo njene navode; Centar Pew Research objavio je naime prije par dana da nešto više od polovice žena koje se koriste online dating aplikacijama u nekom trenutku od muškarca dobiju i seksualno eksplicitne poruke. 

Podatak koji zabrinjava još i više je, javlja Centar Pew Research, da su najčešće mete prijetnjama nasiljem online mlađe djevojke, te da je 19 posto žena u dobi od 18 do 34 godine u online dating aplikacijama doživjelo prijetnje fizičkim nasiljem.

Muškarci su tri puta bolji u krevetu kada u sobi naprave – ovo!

Dopisivanje
1/5

Prema Bokody, za takve mračne statistike uzrokuje 'otrovna kombinacija tri stvari: činjenice da muškarci osjećaju pritisak da seksom impresioniraju svoje partnerice, toga što u pornografiji stalno nailaze na izokrenutu poruku 'ne znači ne' (pa misle da 'ne znači da') i nedostatka obrazovanja o zdravim seksualnim odnosima'.

Foto: Getty Images

Možda se seksualno uznemiravanje ili povremena mizoginija ne trebaju povezivati sa nasiljem nad ženama, ali zapravo jesu usko povezani. Jer kad dječake učimo da je seks njihovo pravo i da se njihova muškost definira ovisno o tome koliko se seksaju, zapravo im poručujemo da osjećaju djevojki nisu bitni. A to je zastrašujuće - poručila je seksologinja.

Dodaci prehrani mogu biti korisni, ali i štetni - koje kombinacije izbjegavati, a koje su poželjne?

Dodaci prehrani

Dodaci prehrani mogu biti korisni, ali i štetni - koje kombinacije izbjegavati, a koje su poželjne?

Objavljuje Večernji list u Petak, 27. studenoga 2020.

Komentara 1

AR
ares2020
19:47 30.11.2020.

Koja hrpa gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije