Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Seksologinja upozorava: Sve je više uznemiravanja žena na online dating aplikacijama

Ovaj trend slabe ponude otvara vrata za sve ženomrsce, eksplicitne poruke i razne oblike seksualnog uznemiravanja, kaže seksologinja Nadia Bokody
30. studenoga 2020. u 19:33 1 komentara 501 prikaza
Dopisivanje
Foto: Shutterstock

S obzirom na to da u zadnje vrijeme zbog koronavirusa nema večernjih izlazaka i tradicionalnih spojeva i upoznavanja, aplikacije za pronalaženje partnera koriste se više nego ikad, a za mnoge su samce jedina opcija za spoj u 2020. godini.

Seksualna stručnjakinja iz Sydneya Nadia Bokody rekla je za Mirror kako aplikacije poput Tindera često imaju 'tako slabu ponudu' da žene prisile da spuste svoje kriterije toliko da im' ljestvica padne tako nisko da se ispod nje ne mogu provući ni oni iznimno elastični'. 

I nije samo mogućnost lošeg spoja sa dosadnim tipom ono što zabrinjava, dodaje Bokody.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

- Takav trend slabe ponude također otvara vrata za sve ženomrsce, eksplicitne poruke i razne oblike seksualnog uznemiravanja - kaže seksologinja i objašnjava da su eksplicitne seksualne poruke, pa čak i prijetnje nasiljem loša strana online datinga na koju žene često nailaze.

A nedavno je istraživanje potvrdilo njene navode; Centar Pew Research objavio je naime prije par dana da nešto više od polovice žena koje se koriste online dating aplikacijama u nekom trenutku od muškarca dobiju i seksualno eksplicitne poruke. 

Podatak koji zabrinjava još i više je, javlja Centar Pew Research, da su najčešće mete prijetnjama nasiljem online mlađe djevojke, te da je 19 posto žena u dobi od 18 do 34 godine u online dating aplikacijama doživjelo prijetnje fizičkim nasiljem.

Muškarci su tri puta bolji u krevetu kada u sobi naprave – ovo!

Dopisivanje
1 / 5
Mnogim muškarcima koji pokušavaju zavesti ženu, prvo na pamet padne prigušivanje svjetla za stvaranje romantičnog ugođaja.  Ipak, upravo to ne bi trebali raditi ako žele pokazati najbolje od sebe u krevetu.

Prema Bokody, za takve mračne statistike uzrokuje 'otrovna kombinacija tri stvari: činjenice da muškarci osjećaju pritisak da seksom impresioniraju svoje partnerice, toga što u pornografiji stalno nailaze na izokrenutu poruku 'ne znači ne' (pa misle da 'ne znači da') i nedostatka obrazovanja o zdravim seksualnim odnosima'.

Par, spoj | Autor : Getty Images Foto: Getty Images

Možda se seksualno uznemiravanje ili povremena mizoginija ne trebaju povezivati sa nasiljem nad ženama, ali zapravo jesu usko povezani. Jer kad dječake učimo da je seks njihovo pravo i da se njihova muškost definira ovisno o tome koliko se seksaju, zapravo im poručujemo da osjećaju djevojki nisu bitni. A to je zastrašujuće - poručila je seksologinja.

Dodaci prehrani mogu biti korisni, ali i štetni - koje kombinacije izbjegavati, a koje su poželjne?

Dodaci prehrani

Dodaci prehrani mogu biti korisni, ali i štetni - koje kombinacije izbjegavati, a koje su poželjne?

Objavljuje Večernji list u Petak, 27. studenoga 2020.
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja EY PODUZETNIK GODINE Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad HUB FINANCIJSKO OPISMENJAVANJE Kako izaći iz prezaduženosti? Saznajte ključne savjete HUB OSOBNE FINANCIJE Financijska pismenost – ključna vještina svih generacija
ogulin
plaća je od 4800 do 7000 kuna
Gradi se najveća tvornica drvenih podova na svijetu: Na raspolaganju nam je 300 radnika, trebamo ih još
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva