Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ignorirajte!'

Seksologinja savjetuje: 'Ako vam padne za vrijeme seksa, fokusirajte se na partnericu'

Shuttershock
19.11.2020.
u 20:58

Ako vršite pritisak na sebe možete samo pogoršati situaciju i ući u začarani krug u kojem vam se 'ne diže jer ste nervozni, a nervozni ste jer vam se ne diže', kaže seks terapeutkinja dr. Mores

Seks terapeutkinja i autorica dr. Emily Morse podijelila je na portalu Daily Star savjete za muškarce koji ne mogu uvijek postići ili održati erekciju - a poručila im je i kako povremena erektilna disfunkcija ''nije toliki problem kako se njima u tom trenutku čini'.

Jedan od najčešćih razloga za impotenciju kao i za efekt. disfunkciju je, kaže Morse, hormonalna neravnoteža, pa muškarcima kojima se nekoliko puta zaredom dogodi da 'zaštekaju' u izvedbi preporučuje da provjere nivo testosterona.

Foto: Shuttershock

- Javite se svom obiteljskom liječniku koji će vas uputiti dalje - kaže Morse i naglašava kako povremena disfunkcija ili otežano održavanje erekcije 'nije ni sramotna ni zabrinjavajuća'. 

Kriza je pokazala da su ljudi skloniji brendovima koji nude optimizam, zajedništvo i nadu

- Ako se i dogodi, pokušajte ignorirati i skoncentrirajte se na zadovoljavanje partnerice - savjetuje terapeutkinja i naglašava da do  impotencije nerijetko dolazi i zbog psihe.

A baš zato, poručila je muškarcima, ne smijete vršiti pritisak sami na sebe - jer tako možete samo pogoršati situaciju i ući u začarani krug u kojem vam se 'ne diže jer ste nervozni, a nervozni ste jer vam se ne diže'.

Foto: Shuttershock

- Nakon što im se jednom dogodi da im se ne diže ili da im padne većina će muškaraca idući put u krevetu očekivati da se to ponovi - kaže seksologinja, a tako će si sami uzrokovati nešto što se inače možda ni ne bi događalo.

I premda ne treba očekivati 'katastrofu', ona svim muškarcima savjetuje da 'uvijek budu spremni da se takve stvari mogu dogoditi - a i na stranicama NHS-a (britanske Nacionalna zdravstvene službe) stoji kako 'većina muškaraca povremeno ne uspije postići ili zadržati erekciju".

Foto: Shuttershock

Takve su situacije prema NHS-u najčešće  uzrokovane stresom, umorom, tjeskobom ili konzumacijom alkohola i nisu razlog za brigu. 

Djevojka na tostu testirala koliko djeluju proizvodi koji štite kosu od topline! Rezultat je nevjerojatan!

Djevojka na tostu testirala koliko djeluju proizvodi koji štite kosu od topline! Rezultat je nevjerojatan!

Djevojka na tostu testirala koliko djeluju proizvodi koji štite kosu od topline! Rezultat je nevjerojatan!

Objavljuje Večernji list u Ponedjeljak, 16. studenoga 2020.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije