Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

'Rizik u pedijatrijskoj kardiologiji i kardiovaskularnoj kirurgiji svedeni su na minimum. Dolaze nam djeca iz cijelog svijeta...'

Svake godine u Klinici za pedijatrijsku kardiokirurgiju Acibadem izvede se oko 750 operacija na srcu kod djece, od kojih je 80% srčanih malformacija.
15. studenoga 2016. u 11:16 0 komentara 417 prikaza
Operacija
Pogledajte galeriju 1/4

Multidisciplinarni tim Acibadema, turske grupacije koja u sastavu ima 21 vrhunski opremljenu bolnicu, obučen je za liječenje pedijatrijskih srčanih bolesti, postavljanje dijagnoza i liječenje malih pacijenata.

Stručnjaci za pedijatrijsku kardiologiju i kardiovaskularni kirurzi u Istanbulu liječe djecu iz svih krajeva svijeta, a najviše im dolaze, govore nam u bolnici dok pripremaju 4 - mjesečnu bebu za operaciju, iz Bliskog istoka, Balkana, Afrike, zemalja Commonwealtha, istočne Europe.

Bolnica je opremljena najmodernijim instrumentima za dijagnozu i liječenje teje uz tim stručnjaka, rizik operacija sveden na minimum. Ima više od 200 oblika srčanih malformacija. Mogu biti povezane s malformacije srčanih valvula, malformacije stijenki srčanih komora kao što su Atrijalni septalni defekti, vntrikularni septalni defekti I anomalijet. Najčešće se vide kongenitalne srčane malformacije: Patent Ductus arteriosus (PDA), Atrijalni septalni defect (ASD), Ventrikularni septalni defekt (VSD), aortalna stenoza (AS), Stenoza arterije pulmonalis Pulmonary Stenosis (PS), Koarktacija aorte (CoAo), Atrioventricularni septalni defect (AVSD).

Bolesnici s navednim dijagnozama najčešće nemaju simptome cijanoze te pokazuju zaostanak u rastu i razvoju te imaju simptome srčanog zatajenja. Svake godine u Klinici za pedijatrijsku kardiokirurgiju Acibadem izvede se oko 750 operacija na srcu kod djece, od kojih je 80% srčanih malformacija. Oko 35% operacija su reoperacije kompliciranih srčanih grešaka u koje ubrajaju neonatalnu kardiokirurgiju, repoziciju velikih krvnih žila na srcu, operacije zatvaranja atrioventricularnog septuma, zamjenu nefunkcionalnih krvnih žila umjetnim protezama,operacije na srčanim zaliscima, hibridne procedure itd.

Operacija | Autor :

U Acıbademu koristie najmoderniju tehničku opremu za rano otkrivanje i liječenje dječjih bolesti srca i imaju odlične rezultate. Slove za dječji kardio centar koji nudi prvoklasne usluge i najmoderniju skrb u Turskoj s 95% uspješnosti, dok je smrtnost u bolnici ispod 5%, Istodobno, stope iz baze urođenih bolesti Europskog udruženja kardio- torakalnih kirurga su: smrtnost naspram zahvatu 7-15%.

"Naša filozofija skrbi temelji se na pristupu u kojemu je pacijent na prvom mjestu. Stremimo pružati vrhunsku skrb djeci sa svim oblicima srčanih oboljenja i osigurati ima najbolji mogući ishod terapije. Kvaliteta Acıbadem dječjeg kardiološkog centra je među najvišima u državi. Bebama i djeci sa srčanim oboljenjima pružamo najbolje šanse za život", tvrde u Acibademu.

Urođena srčana oboljenja su najčešće anomalije koje nastaju u maternici i uzrok su 15% smrti dojenčadi u prvih 30 dana neonatalnog razdoblja. Dječji kardiološki centar stavlja naglasak na spašavanje života ranim otkrivanjem oboljenja, korištenje napredne tehnologije i vrhunske kirurge.

>>Ove su bolnice s 'pet zvjezdica' otvorene i Hrvatima

Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.