Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Acibadem

'Rizik u pedijatrijskoj kardiologiji i kardiovaskularnoj kirurgiji svedeni su na minimum. Dolaze nam djeca iz cijelog svijeta...'

Operacija
15.11.2016.
u 11:16

Svake godine u Klinici za pedijatrijsku kardiokirurgiju Acibadem izvede se oko 750 operacija na srcu kod djece, od kojih je 80% srčanih malformacija.

Multidisciplinarni tim Acibadema, turske grupacije koja u sastavu ima 21 vrhunski opremljenu bolnicu, obučen je za liječenje pedijatrijskih srčanih bolesti, postavljanje dijagnoza i liječenje malih pacijenata.

Stručnjaci za pedijatrijsku kardiologiju i kardiovaskularni kirurzi u Istanbulu liječe djecu iz svih krajeva svijeta, a najviše im dolaze, govore nam u bolnici dok pripremaju 4 - mjesečnu bebu za operaciju, iz Bliskog istoka, Balkana, Afrike, zemalja Commonwealtha, istočne Europe.

Bolnica je opremljena najmodernijim instrumentima za dijagnozu i liječenje teje uz tim stručnjaka, rizik operacija sveden na minimum. Ima više od 200 oblika srčanih malformacija. Mogu biti povezane s malformacije srčanih valvula, malformacije stijenki srčanih komora kao što su Atrijalni septalni defekti, vntrikularni septalni defekti I anomalijet. Najčešće se vide kongenitalne srčane malformacije: Patent Ductus arteriosus (PDA), Atrijalni septalni defect (ASD), Ventrikularni septalni defekt (VSD), aortalna stenoza (AS), Stenoza arterije pulmonalis Pulmonary Stenosis (PS), Koarktacija aorte (CoAo), Atrioventricularni septalni defect (AVSD).

Bolesnici s navednim dijagnozama najčešće nemaju simptome cijanoze te pokazuju zaostanak u rastu i razvoju te imaju simptome srčanog zatajenja. Svake godine u Klinici za pedijatrijsku kardiokirurgiju Acibadem izvede se oko 750 operacija na srcu kod djece, od kojih je 80% srčanih malformacija. Oko 35% operacija su reoperacije kompliciranih srčanih grešaka u koje ubrajaju neonatalnu kardiokirurgiju, repoziciju velikih krvnih žila na srcu, operacije zatvaranja atrioventricularnog septuma, zamjenu nefunkcionalnih krvnih žila umjetnim protezama,operacije na srčanim zaliscima, hibridne procedure itd.

U Acıbademu koristie najmoderniju tehničku opremu za rano otkrivanje i liječenje dječjih bolesti srca i imaju odlične rezultate. Slove za dječji kardio centar koji nudi prvoklasne usluge i najmoderniju skrb u Turskoj s 95% uspješnosti, dok je smrtnost u bolnici ispod 5%, Istodobno, stope iz baze urođenih bolesti Europskog udruženja kardio- torakalnih kirurga su: smrtnost naspram zahvatu 7-15%.

"Naša filozofija skrbi temelji se na pristupu u kojemu je pacijent na prvom mjestu. Stremimo pružati vrhunsku skrb djeci sa svim oblicima srčanih oboljenja i osigurati ima najbolji mogući ishod terapije. Kvaliteta Acıbadem dječjeg kardiološkog centra je među najvišima u državi. Bebama i djeci sa srčanim oboljenjima pružamo najbolje šanse za život", tvrde u Acibademu.

Urođena srčana oboljenja su najčešće anomalije koje nastaju u maternici i uzrok su 15% smrti dojenčadi u prvih 30 dana neonatalnog razdoblja. Dječji kardiološki centar stavlja naglasak na spašavanje života ranim otkrivanjem oboljenja, korištenje napredne tehnologije i vrhunske kirurge.

>>Ove su bolnice s 'pet zvjezdica' otvorene i Hrvatima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije