Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čišćenje

Riješite se tegoba uz prirodnu detoksikaciju organizma

voda, čaša, detoksikacija, djevojka, smijeh (1)
13.06.2013.
u 11:20

Samo tijelo daje nam znakove da nam je potrebno proljetno čišćenje i rekuperacija kako bismo krenuli zdraviji u toplije dane te kako bismo se riješili svih toksina koje smo sakupljali tijekom prošlih mjeseci.

Detoksikacija je postupak kojim se preko sustava – jetra, bubrezi, debelo crijevo, pluća i koža pospješuje uklanjanje nepoželjnih i štetnih tvari iz organizma.

Koji je od organa u našem tijelu zapravo organ koji je odgovoran za proces detoksikacije ili čišćenja organizma?

To su jetra, koja još nazivaju i glavnim laboratorijem organizma. Najveća žlijezda i najveći organ po veličini u ljudskom organizmu ujedno predstavlja unutrašnji organ koji se najbrže može regenerirati. Ona svakodnevno obavljaju izuzetan posao. Imaju ključnu ulogu u metaboliziranju hrane te u procesu detoksikacije. Proces detoksikacije zapravo taj koji nas štiti od štetnog utjecaja brojnih toksina kojima smo izloženi. Poremećaj rada jetara rezultira brojnim problemima na fiziološkoj razini. Najčešći su od njih: zadržavanje toksina unutar metaboličkog procesa, loša resorpcija nutrijenata, nedostatak vitamina i minerala, pomanjkanje apetita...

Što se događa kada se toksini nakupe u tijelu?

Negativan učinak kumuliranih toksina može utjecati na ravnotežno stanje organizma i rezultirati nastankom bolesti. Bilo koju vrstu terapije prirodnim ili sintetskim lijekovima dobro je započeti procesom detoksikacije, odnosno odabranim prirodnim proizvodima na osnovi ljekovitog bilja koje pruža pomoć prilikom izlučivanja štetnih tvari iz organizma. Takav proizvod djeluje ponajprije na metabolizam izlučivanja vode i u vodi topljivih tvari, što ga čini idealnim za uklanjanje metaboličkih nusprodukata organizma, kao i onih nepoželjnih tvari koje prehranom i drugim načinima ulaze u organizam (konzervansi, pesticidi i sl.). Detoksikacija organizma na ovaj način potiče se ubrzavajući izmjenu hranjivih tvari i vode te potičući rad sustava za pročišćavanje organizma (jetra, bubrezi, debelo crijevo, pluća i koža).

Koji su signali kojima nas tijelo upozorava na potrebu za detoksikacijom?

Problemi s kojima se svi susrećemo u proljetnim danima jesu osjećaj umora, malaksalost, problemi s alergijama, probavne tegobe, problemi s cirkulacijom, umorna koža bez sjaja i sklonost stvaranju celulita. To su samo neke od svakidašnjih tegoba koje se lako mogu umanjiti, a u velikom broju slučajeva i riješiti uporabom proizvoda koji potiču detoksikaciju.

Koje nam ljekovite biljke pružaju pomoć tijekom detoksikacije?

Pomno odabrane ljekovite biljke ciljanog djelovanja u kombinaciji s oligoelementima (mineralima) imaju dokazan pozitivan učinak na proces detoksikacije, potvrđen u međunarodnoj literaturi i kliničkim testiranjima. Na našem tržištu postoje prirodni preparati, sirupi koji u svom sastavu kombiniraju biljke te vitamine i minerale – Primum sirupi.

Kada uzeti prirodne čistače organizma?

Prije bilo koje specifične terapije (zbog neredovite probave, loše cirkulacije, alergija, prekomjerne tjelesna težine...) tijekom cijele godine u ciklusima, a posebno u proljeće i jesen; nakon perioda prekomjernog jela i pića; nakon uzimanja lijekova (za zaštitu jetara); kod nadutosti u žena zbog zadržavanja vode kao posljedice menstrualnog ciklusa; u slučaju teških i otečenih nogu; zbog postojanja celulita.

Za što se preporučuju  PRIMUM – prirodni  čistači organizma?

Za bolji rad jetara, bubrega i kože – prirodnih organa čistača; za povećanje prirodne otpornosti organizma; za bolju probavu i ubrzavanje metabolizma; za bolju cirkulaciju; za prevenciju i ublažavanje alergija te za čistu i blistavu kožu. U Primum sirupima možemo naći: ekstrakt breze koji pomaže detoksikacijskoj funkciji bubrega i djeluje diuretski, ekstrakt potočarke koji djeluje tonizirajuće i ubrzava razgradnju i izlučivanje štetnih tvari, ekstrakt čička koji ubrzava metabolizam i pomaže pri uklanjanju ekcema i akni, ekstrakt artičoke koja regulira rad jetara, probavu i razgradnju viška kolesterola, koncentrirani sok šljive koji djeluje blago laksativno, a koncentrirani sokovi jagode i marelice imaju okrepljujuće, detoksikacijsko i diuretsko djelovanje. Dodatak magnezija vrijedna je pomoć kod stresa, pada koncentracije, grčeva i napetosti mišića. Cink je važan regulator određenih enzimatskih sustava i stanične izmjene tvari, a kalij – “prijatelj srca” regulira srčani ritam i podražljivost živčanog sustava te olakšava čišćenje organizma bubrezima.

>>Najučinkovitija detoksikacija nakon blagdanskih dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije