Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA TikTok luduje za domaćim kebabom! Evo kako ga i vi možete napraviti

shutterstock
29.11.2025.
u 07:04

Domaći kebab savršen je izbor za sve koji žele uživati u omiljenom jelu bez odlaska u kebabdžinicu i čekanja u dugim redovima

Domaći kebab savršeno je rješenje za sve koji žele uživati u omiljenom jelu bez odlaska u kebabdžinicu i čekanja u dugim redovima. Umjesto da izlazite iz kuće, kebab možete pripremiti sami i brzo, jednostavno i uz sastojke koje volite. Osim što je praktičniji, domaći kebab često ispadne i ukusniji, a možete ga prilagoditi vlastitom ukusu do najsitnijeg detalja. Danas se sve više recepata širi društvenim mrežama, a posebno TikTokom gdje jednostavni i kreativni kulinarski trikovi mogu brzo postati viralni.

Takvi recepti često osvajaju korisnike svojom jednostavnošću, vizualnom privlačnošću i neobičnim pristupom poznatim jelima, inspirirajući ljude da ih isprobaju i dijele s drugima. Domaći kebab sve je popularniji izbor za ljubitelje brzih, ali ukusnih jela jer omogućuje kontrolu nad sastojcima i začinima te donosi intenzivan okus i miris u vlastitu kuhinju. Priprema kebaba kod kuće ne samo da je jednostavna, već i prilagodljiva jer možete birati između različitih vrsta mesa, povrća i umaka, stvarajući jelo koje je i hranjivo i sočno, a pritom autentično i aromatično. Recept za domaći kebab na svojem je TikTok profilu podijelila i Maja Jalšovec.

Sastojci:

  • 650 grama mljevene junetine
  • 1 veći crveni luk (izblendan)
  • sol
  • papar
  • češnjak u prahu
  • ljuta mljevena paprika
  • dimljena paprika
  • timijan

Priprema: U većoj posudi pomiješajte meso, luk, sol, papar, češnjak, ljutu i dimljenu papriku i timijan. Smjesu mijesite rukama nekoliko minuta dok ne postane kompaktna. Uzmite jedan papir za pečenje i na njega stavite smjesu, pa ju prekrijte drugim listom papira za pečenje. Zatim valjkom za tijesto razvaljajte smjesu što tanje možete. Nakon što ste zadovoljni debljinom mesa, uklonite gornji papir, a uz pomoć donjeg papira smjesu zarolajte u roladu.

@maja_jalsovec Kebab iz kućne radinosti - recipe by @MezeMike Sastojci 650 g mljevene junetine 1 veći crveni luk - izblendan sol papar češnjak u prahu ljuta mljevena paprika dimljena paprika timjan Peći na 220 stupnjeva oko 20 minuta #recept #hrana #doner #kebab ♬ original sound - Maja Jalšovec

Rolade zatim stavite na lim za pečenje i pecite ih na 220 stupnjeva oko 20 minuta. Nakon što su se rolade ispekle, pažljivo odmotajte papir za pečenje, a pečeno meso možete narezati na tanke trake ili ga natrgati na komade. Meso možete poslužiti u ugrijanim lepinjama, tortiljama ili pita pecivima te mu možete dodati povrće po izboru i omiljeni umak, kao i ljute začine koji će pojačati okus. Kebab poslužite odmah nakon pečenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata