Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Psihologinja objasnila koji su sve mogući razlozi za smanjenje libida

Važno je i podijeliti s partnerom kako se osjećate - možda će vam pomoći tako da s vas preuzme dio tereta i neće se više opterećivati s pitanjem zašto vi nikad ne inicirate seks, kaže Deidre
19. srpnja 2021. u 21:48 1 komentara 1841 prikaza
Foto: Shuttershock

Psihologinja specijalizirana za seks i veze i dugogodišnja The Sun kolumnistica Deidre Sanders kaže da čak trećinu Britanki seks gotovo uopće ne zanima - a iako je normalno da nam se libido uspava, mnogi ne razumiju zašto je to tako. Evo što ona misli, koji su sve mogući razlozi:

"Svatko ima drugačiji seksualni nagon: dok je nekim ljudima seks dovoljan jednom mjesečno, drugi parovi spolne odnose imaju svaki dan - nije važno koliko je seks čest, sve dok ste sretni i zadovoljni u vezi..."

"Također, normalno je i da nam se želja za seksom s vremenom smanjuje, no ponekad nezainteresiranost dolazi s razlogom."

Lile i Žanamari srele se na partyju na bazenu, pogledajte kako izgledaju na nepopeglanim fotkama

1 / 20
Split: U hotel Radisson Blu Resort & Spa održan Cosmopolitan pool party

Evo koji su mogući razlozi:

Stres i umor

Naš je seksualni nagon blisko povezan s našim mislima i osjećajima, a stres, zajedno s drugim mentalnim poremećajima poput depresije i anksioznosti, može utjecati i na želju za intimnošću.

Važno je i podijeliti s partnerom kako se osjećate - možda će vam pomoći tako da s vas preuzme dio tereta i neće se više opterećivati s pitanjem zašto vi nikad ne inicirate seks.

Problemi u vezi

Možda se osjećate manje povezano s partnerom nego inače ili neka svađa među vama nije riješena.

Možda je nestalo povjerenja ili seksualne privlačnosti prema partneru: sumnje i brige u vezi utječu i na vašu seksualnu želju.

Seksualni problemi

Ako vaša zadnja iskustva s bliskosti nisu bila pozitivna, možda ju izbjegavate.

Problemi s ejakulacijom i erekcijom, kao i suhoća rodnice, mogu utjecati na vaš libido.

Fizičko zdravlje

Bilo koje dugotrajno zdravstveno stanje - bolesti srca, dijabetes, rak - može utjecati na spolni nagon, kao i razni lijekovi', objasnila je Deidre.

Bebe merkati, mungosi i zebre najnoviji su stanovnici zagrebačkog ZOO-a ❤ U obitelji merkata sada ih je 14!

umor A onda promijeniti stil života Stalno ste umorni? Prvo biste trebali otkloniti sve moguće zdravstvene razloge, kažu liječnici Korisno Liječnici otkrili zašto je dobro tuširanje hladnom vodom: 'Pokušajte barem 30 sekundi' Dobro je znati Tuširate se svaki dan sapunom? Liječnici kažu da bi njime trebalo prati samo ove dijelove tijela
KLIMATSKE PROMJENE
Svjetska banka: Kroz 10 godina hrvatska bi obala mogla biti poplavljena i puna invazivnih vrsta, a poljoprivreda nestati
Schneider
Pametne tvornice
Ohrabrujemo i potičemo digitalnu transformaciju u zemljama jugoistočne Europe