Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Poligamija nikada nije bila popularnija: 'Dijelimo čak i djecu, a nema razloga za ljubomoru'

Jermaine Roquemore, otac je neuobičajene obitelji koja se sastoji od njega, tri supruge i čak devetero djece.
19. rujna 2019. u 13:27 1 komentara 1015 prikaza
Foto: Facebook Jermaine Roquemore
Pogledajte galeriju 1/2

Umirovljeni vatrogasac i vlasnik tvrtke, Jermaine Roquemore, vjeruje kako se intimna veza može imati s nekoliko osoba odjednom, a to i prakticira. Svoju prvu suprugu, Angelicu, upoznao je prije 22 godine kada je on radio na ulazu u jedan klub. Par se ubrzo zaljubio i sada su već 13 godina u sretnom braku u kojem imaju i troje djece.

Tko bi rekao Mama blogerica otkrila zanimljiv trik: Evo kako će vaša djeca jesti zdrave namirnice

U ožujku 2001. godine Jermaine je preko interneta upoznao Leighanne i ubrzo je romansa pocvjetala među njima, a pola godine kasnije uselila se k bračnom paru. Ona s Jermainom ima 4 sina. 

Njihovoj nekonvencionalnoj zajednici 2015. godine pridružila se i Maria koju je Jermaine upoznao preko stranica za upoznavanje parova. Nakon nekoliko spojeva, shvatili su da zajedno žele dočekati starost pa se tako i Maria doselila, a obitelj je ponovno narasla kada su ona i Jermaine prije 2 godine dobili kćer.

Vrlo korisno Mama je podijelila jednostavan trik kako se riješiti dosadnih mušica, a svi ga žele isprobati

Ova četvorka živi zajedno s ukupno devetero djece, a svaka od supruga ima svoju spavaću sobu. Jermaine svakog dana odlučuje u kojoj od soba će spavati.

Priče iz svoje obitelji dijele na Instagramu i Youtubeu gdje su stvorili zajednicu i za druge obitelji koje su nalik njima. 

- Na te žene gledam kao na dijelove svoga tijela, na ekstenziju svoje ljubavi. Nama je ovo normalno jer ne želimo živjeti kako svijet želi za živimo. Dijelimo sve, čak i djecu, a nema razloga za ljubomoru - rekao je Jermaine za Mirror.

Po pitanju ljubomore, istaknuo je kako se svatko od njih morao nositi s ljubomorom u jednom od trenutaka njihove veze, ali kako su kroz komunikaciju uspjeli poraditi na tim osjećajima. S njim se složila i njegova druga supruga.

odgoj ili neodgoj Djeca ne moraju prati zube, jedu što hoće, a sin (8) ne zna napisati svoje ime

- Ljubomora je bila prisutnija na početku veze kada sam bila nova u ovom odnosu. Borila sam se s mislima o tome može li on stvarno voljeti više od jedne žene, ali veze se razvijaju individualno, a razvija se i ona svih nas. Ne bih rekla da nam je ljubomora problem - kazala je Leighanne.

Nastavio je i kako se njemu nikada nije svidjela društveno učenje da osoba mora biti monogamna i da cijeloga života traži onu savršenu osobu kojoj je predodređena jer se on ne osjeća tako, a nastavio je i kako trenutno nema planova za daljnje širenje obitelji, ali i kako mu ne bi smetalo kada bi njegove supruge pronašle novog partnera.

Njihova obitelj nije jedina ovakva, poliogamija u SAD-u u velikom je porastu. Istraživanje koje je proveo Gallup pokazalo je zanimljive rezultate. Istraživači su uspoređivali velik broj ponašanja koja su na početku tisućljeća smatrala nemoralnima, a poligamija je samo jedan od tih ponašanja. 

žene lavice Deset žena iz iste obitelji oboljelo od raka dojke i pobijedilo opaku bolest!

Otkrili su kako je poligamija u novije vrijeme popularnija nego ikada prije. Ne tako davne 2001. godine moralno prihvatljivom ju je smatralo samo 7 posto Amerikanaca, a u usporedbe radi, ta brojka se u 2015. godini penje na čak 16 posto. Pitanja od kojih se istraživanje sastojalo sadržava su čitav niz kontroverznih tema poput abortusa, pornografije, kontracepcijskih metoda li pak seksa van braka.

Za istraživanje su obuhvaćena razmišljanja čak 1024 punoljetnih osoba iz svih 50 savezničkih država, a uspoređivana su sa čak 14 godina razmaka i otkriveno je kako su Amerikanci postali izrazito liberalniji i lakše prihvaćaju različitosti. Nadalje, Amerikanci sada poligamiju smatraju moralno prihvatljivijom od afere u monogamnoj vezi.

Ljubavne savjete dale su nam i kumice s placa:

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima