Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAST MINUTE

Pjesma, ples i uzavreli temperament iznova zovu na Kubu

'kuba_nnn_put_010210'
25.03.2010.
u 11:39

Revolucija na zalasku, žestoka pića, tirkizno more, visoke temperature i vesela ćud tek su neki od razloga za posjet Kubi, kamo vas vodi Generalturist.

Upravo je Fidel Castro posljednjih godina glavni razlog za užurban posjet Kubi, jer se zna: dok je Castro živ, Kuba će izgledati kao maštovit film pun nevjerojatnih prizora u kojima se na plažama toči rum i poslužuju kokteli, a širokim avenijama klize raznobojni cadillaci, fordovi i chevroleti iz četrdesetih godina prošlog stoljeća.

Jedinstvena Havana
Putovanje počinje i završava u Havani, gradu koji je jedan od najboljih primjera španjolske kolonijalne arhitekture, a koji je najžešće živio tridesetih i četrdesetih godina 20. stoljeća kada su u njemu američki i europski bogataši i mafijaši tulumarili neobuzdanije nego u barovima New Yorka i Pariza. Glavne su gradske turističke znamenitosti Catedral de San Cristobal de la Habana, Plaza de Armas, Muzej revolucije s povijesnim dokumentima te voštanim lutkama Ernesta Che Guevare i Camilla Cienfuegosa u prirodnoj veličini, kao i barovi Ernesta Hemingwaya – El Floridita i Bodegita del medio.

Ostalo iz programa

Osim grada, na putovanju možete  vidjeti i farmu krokodila u Cienfuegosu te iskusiti vožnju motornim čamcima lagunom Tesoro do otoka na kojem se nalazi rekonstruirano indijansko selo. Tura se nastavlja do Zaljeva svinja, legendarnog mjesta velike pobjede kubanskog naroda. Tu je, jasno, i posjet Trinidadu, gdje se nalaze kolonijalne vile bivših robovlasnika, kolonijalnom gradu Sancti Spiritus te gradu Camagueyu i Bayamu – drugom najstarijem gradu Kube. Nezaobilazan je i posjet najvećem kubanskom svetištu El Cobre te razgled grada Santiaga. Pješčane plaže, toplo more, palme i čarobni zalasci sunca popratne su čari svakog putovanja Kubom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije