Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripazite

Ovo su najčešće pogreške koje gotovo svi rade u održavanju higijene – potpuno nesvjesno

Shuttershock
03.02.2021.
u 09:30

Čini se da redovito tuširanje, pranje zubi i kose nije dovoljno – treba pripaziti na još toga.

Ako ste mislili da je redovito tuširanje i pranje zubi dovoljno za održavanje higijene, varate se. Stručnjaci su otkrili da ljudi često rade pogreške u održavanju vlastite higijene – i to neke koje zapravo mogu biti uzrok bolesti. 

Kako prenosi BrightSide, potpuno uklanjanje dlačica iz nosa nije dobro. Te dlačice sprečavaju prašinu, pelud i druge alergene da ulaze u pluća, pa ih nemojte uklanjati, osim ako baš ne vire iz nosa, i tako uništiti njihovu funkciju.

Druga stvar koju mnogi rade, pogotovo u hladnim mjesecima, jest pranje ruku u vrućoj vodi misleći da će tako ubiti bakterije. Da bi se to dogodilo, voda mora dostići temperaturu od čak 100°C, što nikako ne biste izdržali. Osim toga, toplija voda agresivna je za kožu, pa biste mogli imati jako suhe ruke.

Dermatolog uz pomoć naranče objasnio zašto ne treba koristiti maramice za uklanjanje šminke!

Još jedna stvar koju mnogi rade jest da nakon tuširanja ručnik s kojim su se obrisali ostave u kupaonici. Vlaga koja se nalazi u kupaonici nakupit će razne bakterije na ručniku, a onda ćete ih vi nakon idućeg tuširanja prenijeti na kožu. Preporučuje se da svaki put uzmete novi ručnik iz ormara ili da ga osušite izvan kupaonice.

Kada ste izašli iz tuša, odmah ste stavili dezodorans? Potpuno pogrešno. Ako vaša koža nije potpuno suha, a sigurno neće biti odmah nakon tuširanja čak i ako se dobro obrišete, dezodorans nema nikakvu funkciju. Pričekajte deset minuta i onda ga stavite.

Još jedna stvar koju trebate održavati čistom jest četka za kosu. Na njoj se nakuplja mnoštvo ulja, bakterija i prašine, a ako je ne čistite redovito, sve to prenosite na kosu koja se onda počinje brže mastiti i prljati.

Prilikom brijanja koristite gel za tuširanje? Nakon ovoga vjerojatno više nećete:

1/7

Komentara 3

Avatar lasta mala
lasta mala
12:47 03.02.2021.

Od danas puštam dlake u nosu.

MO
montello
18:04 03.02.2021.

sve znamo

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
12:51 03.02.2021.

Kako li smo uopće živi, a ni suhi ni vlažni 🤔

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije