Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lošinj

Otok ljekovite klime, zdravlja i vitalnosti

losinj
Foto: www.losinj-hotels.com
1/3
12.05.2011.
u 15:54

Gosti Lošinja mogu uživati i u pogledu na jata dupina, ali i u bogatom kulturnom životu, znamenitostima i vrhunskoj hotelskoj ponudi

Prvo na što se pomisli kad se spomene Lošinj njegova je znamenita blaga klima i bujna vegetacija zbog koje su Veli i Mali Lošinj još 1892. proglašeni klimatskim lječilištima i oporavilištima.

Blagotvorna klima

Čistoća mora i zraka, raskoš raslinja među kojim se krije 1100 biljnih vrsta, od kojih i 230 vrsta ljekovitog bilja, čak 2600 sunčanih sati godišnje, ugodna temperatura zraka i mora bez velikih oscilacija, ljekoviti morski aerosol i eterična ulja bora u zraku koji čiste pluća, aromatični mirisi i okusi – sve su to aduti za dolazak turista tijekom cijele godine. Ljeti otok pruža idealan odmor na prelijepim plažama (Veli žal, Punta i Poljana okitile su se Plavom zastavom), ali i brojne mogućnosti za aktivan odmor – ronjenje i podvodni ribolov, jedrenje, surfanje, skijanje, fitness, tenis, odbojka na pijesku... Unajmiti se mogu bicikli, mopedi i čamci. Ljubitelji pješačenja doći će na svoje jer se pješačiti i planinariti može na čak 220 kilometara uređenih staza koje se pružaju na pet otoka arhipelaga (Cres – Punta Križa, Lošinj, Ilovik, Susak i Unije). Znamenite su i zaštićene park-šume Čikat i Pod javori. Šetnja je bezbrižna jer na otoku nema zmija otrovnica.

Klimatsko lječilište

Lječilište Veli Lošinj poznato je klimatsko lječilište za bolesti dišnih puteva, alergija i kože te za fizikalnu medicinu, u čemu ima stogodišnju tradiciju. Gosti Lošinja mogu uživati i u pogledu na posljednja jata dupina, ali i u bogatom kulturnom životu (među brojnim manifestacijama spomenimo Osorske glazbene večeri), znamenitostima među kojima je najpoznatiji kip Apoksiomen, gastronomskim delicijama... Smještaj će pronaći u hotelima, kampovima i privatnim apartmanima. Lošinjski hoteli, poput hotela Aurora, obiteljskog hotela Vespera, hotela Bellevue, Punta i drugih pružaju vrhunsku uslugu s bogatom wellness, spa i beauty ponudom (više na www.losinj-hotels.com).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije