Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zbog očne mrežnice...'

Optička iluzija: Gledajte u ovu sliku 10 sekundi i boje bi trebale nestati

Twitter/Gizmo
16.02.2021.
u 16:26

I dok su jednima boje nestale, a drugima ne, trećima su nestale samo u dijelu koji izgleda kao krug, oko crne točke. Na tom su dijelu vidjeli bež, a na većini površine slike su i dalje mogli razaznati više boja

Ovu je mozgalicu na Twitteru podijelio korisnik Gizmo koji je napisao kako treba 'gledati u crnu točku deset sekundi i boje će nestati.'

Zahvaljujući optičkoj varci cijela bi slika naime trebala postati bež boje, a Gizmo objašnjava da je razlog to što ljudsko oko pravilno može vidjeti samo na malom dijelu mrežnice.

- Dakle, da bismo vidjeli cijelu sliku, moramo malo pomaknuti oko, tad mozak 'izgradi' sve sa slike - kaže on.

Slika se svidjela tisućama korisnika, a neki su je opisali kao 'zastrašujuću' - jer im se podijelila na dvije; lijevu i desnu. što nisu očekivali.

Otkrivena velika prevara: Prilikom kupnje na internetu dobro pripazite na ovo

1/2

- Boje nikako ne nestaju, bez obzira koliko dugo buljim - napisao je jedan korisnik.

I dok su jednima boje nestale, a drugima ne, trećima su nestale samo u dijelu koji izgleda kao krug, oko crne točke. Na tom su dijelu vidjeli bež, a istovremeno su na većini površine slike i dalje mogli razaznati više boja.

- Meni su izblijedjele kao da nestaju, ali ipak nisu skroz nestale - komentirao je jedan Twitter korisnik.

Što se vama događa?

Pogledajte kao se pripremala spektakularna izložba Hrvatska svijetu

Komentara 2

DA
Da1do
20:16 16.02.2021.

Da. Meni su boje nestale.... Mislim da mi se display zagasio!!!

MO
montello
18:52 16.02.2021.

uhh tesko ista vidjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije