Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Ono kada kirurg satima operira, a mora na WC. Jedan je otkrio koja je to muka!

"Prije mnogo godina bio sam na dežurstvu više od 24 sata. Imao sam hitne operacije te mi je dolazila pacijentica za pacijenticom", započinje priču korisnik na društvenoj mreži Quora.
24. listopada 2020. u 07:00 1 komentara 4967 prikaza
Foto: Shutterstock

"Bile su to hitne operacije, svaka od pacijentica bila je u životnoj opasnosti. Srećom, svaka je od operacija prošla uspješno, a ja sam trčao s jedne na drugu, a vrijeme između bih potrošio tek na pranje ruku", dodaje liječnik.

Liječnik si nije mogao priuštiti odlazak na toalet te je odlučio trpjeti sve vrijeme dok je obavljao operacije.

"Dok sam došao do četvrte operacije, imao sam potpuno pun mjehur, a suzdržavao sam se jer je pacijent mogao iskrvariti u roku jedne minute. Prema kraju četvrte operacije, nisam više mogao izdržati, te sam ljubazno zamolio sestru da mi pomogne, no na kraju se ispostavilo da se nisam mogao osloniti na nju", rekao je.

Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun: Donosimo nekoliko savjeta kako uštedjeti ove sezone!

Napomenuo je kako čovjek prosječno u mjehuru može čuvati oko 300 ml bez problema, pri 500 ml već trpi značajnu nelagodu i bolove, a on je imao litru!

"Dva dana poslije, dijagnosticirali su mi infekciju bubrega zbog boli koju sam osjećao na bokovima i visoke temperature. Danas sam u stabilnom stanju, no na ovakve stvari gledam malo drukčije. Dok god je pacijent stabilno, možete pokriti rez, obavijestiti sve oko sebe o situaciji te otrčati na toalet. Toliko zaslužujete. Obavljanje nužde bi vam oduzelo minimum vremena te vrlo vjerojatno ne biste prouzrokovali nikakvu štetu svojem pacijentu", zaključio je.

Kirurg dokazao da nošenje maski ne utječe na disanje: 'Prestanite biti sebični'

1 / 3
Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja Samo na Večernji TV-u Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune Huawei PETAL SEARCH Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel Velika promjena Uklonio uši, razdvojio jezik, tetovirao oči... Ovaj muškarac radi sve kako bi izgledao poput izvanzemaljca
Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • Avatar Večernje žutilo
    Večernje žutilo:

    "...te sam ljubazno zamolio sestru da mi pomogne, no na kraju se ispostavilo da se nisam mogao osloniti na nju..."___Hm, jel to znači da je pacijent umro jer je on morao na WC?!