Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajno!

Odlični savjeti kako da sudoper uvijek sjaji: Pomoći će vam ovi prirodni proizvodi

Shutterstock
09.12.2021.
u 07:00

Jedan od najvažnijih načina da vaš sudoper ne izgleda prljavo je sprječavanje mrlja od vode.

Ostaci hrane, masnoća i prljavština - sve to odlazi u naš sudoper i uništava njegov sjaj i izgled. Svakodnevno čišćenje sudopera nije dovoljno da izgleda kao nov, ali pomoću nekoliko prirodnih proizvoda vratit ćete mu stari sjaj, kako piše msn.

Isperite i obrišite sudoper nakon svake upotrebe
Jedan od najvažnijih načina da vaš sudoper ne izgleda prljavo je sprječavanje mrlja od vode. Obrišite sudoper nakon svake upotrebe kako se voda ne bi osušila i ostavila mrlje. Također je važno često ispirati i brisati sudoper kako biste spriječili da se komadići hrane ili sredstva za čišćenje zalijepe za površinu.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Uklonite mrlje od vode octom
Alkoholni ocat je savršeno sredstvo za čišćenje sudopera, a vjerojatno ga već imate u smočnici. Kada završite s pranjem suđa, pokušajte isprati sudoper octom kako biste ga očistili i osušite. Ponavljajte svaki dan ili tjedno kako bi vaš sudoper bio čist.

Očistite pastom od sode bikarbone
Soda bikarbona još je jedna mogućnost čišćenja koja može pomoći u uklanjanju mrlja s vašeg sudopera. Pomiješajte pola šalice sode bikarbone s oko 3 žlice vode da napravite gustu pastu. Nanesite pastu na sudoper mekom krpom za čišćenje ili spužvom. Pastu možete isprati vodom ili octom za veću moć čišćenja. Na kraju, koristite svježu krpu za suho čišćenje kako biste potpuno osušili sudoper i spriječili mrlje od vode.

Neka zablista sa sodom
Možete upotrijebiti sodu kako bi vaš sudoper zablistao. Stavite čep u odvod sudopera i ulijte sodu. Ne treba vam puno sode, samo dovoljno da pokrijete dno sudopera. Upotrijebite mekanu krpu za čišćenje kako biste posvuda utrljali sodu. Isperite sudoper, a zatim ga osušite krpom.

Maslinovo ulje
Ako je vaš sudoper čist, ali još uvijek izgleda pomalo prljavo, pokušajte s još jednim predmetom iz smočnice da zablista: maslinovim uljem. Dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja na suhu krpu koja ne ostavlja dlačice. Ispolirajte sudoper krpom kako biste vratili sjaj.

Kako očistiti cijeli dom koristeći samo - limun? Pogledajte za što se sve koristi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije