Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ JEDAN UVJET

Novi tretmani liječenja HIV-a sada mladima pružaju gotovo normalnu duljinu života

HIV ilustracija
Foto: Shutterstock
1/4
11.05.2017.
u 09:27

Liječnici kažu da je rani početak liječenja ključan za postizanje dugotrajnog i zdravog života oboljelih od HIV-a.

Mladi ljudi, oboljeli od HIV-a, zahvaljujući antiretrovirusnoj terapiji, imaju priliku živjeti dulje ako počnu liječenje na vrijeme, zaključci su istraživanja objavljenog u časopisu The Lancet.

Dvadesetogodišnjaci koji su započeli antiretrovirusnu terapiju 2010. godini imaju veće šanse živjeti i do deset godina dulje s poboljšanim načinima liječenja u odnosu na osobe koje su liječenje započele 1996. godine, pokazaloje istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Bristol.

Liječnici kažu da je rani početak liječenja ključan za postizanje dugotrajnog i zdravog života oboljelih od HIV-a. 

Virus humane imunodeficijencije teže razvija otpornost na najnovije terapije koje uključuju kombinaciju tri ili više lijeka koji blokiraju napredak virusa. 

Ovo otkriće smatra se jednim od najvećih zdravstvenih dostignuća na području javnog zdravstva u posljednjih 40 godina, navodi se. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije