Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biste li kušali tako nešto?

Novi trend na TikToku: Korisnici sami šišaju kosu kako bi dobili čupavu frizuru, a evo što o tome misle frizeri

TikTok/ effervescingelephant
21.05.2021.
u 14:30

Kombinacija 'perjasto' ošišane kose oko lica i rascjepkanih slojeva daje volumen, a vrlo ju je lako i održavati samo sa sprejem na bazi morske vode koji će je osvježiti

Ako vam je dosadila vaša frizura i poželjeli ste nešto promijeniti - skratiti šiške ili postići onaj popularni 'neuredni' look - možda ste kao i mnogi tijekom lockdowna zaključili da kosu možete skratiti i sami kod kuće...

Samostalno šišanje sve je popularnije i na raznim društvenim mrežama, a što više takvih videozapisa pogledamo, ideja postaje sve prihvatljivija i sve smo manje šokirani s nekim, ne baš dobrim rezultatima.

Svi su vjerojatno čuli za popularni i jednostavni savjet šišanja duge kose: koja se veže u visoki ili niski rep, pa ga se jednostavno odreže. Upravo to u zadnje vrijeme rade i mnoge TikTokerice, u želji da dobiju takozvanu shag, odnosno čupavu frizuru.

Riječ je, naime, o moderniziranoj verziji frizure koja je najpopularnija bila devedesetih godina, a kod koje prvo primijetimo slojevito ošišane pramenove.

Nakon što je Srbija prošla u finale, Albina jednom objavom otkrila što misli o tome

1/10

Frizeri kažu da kombinacija 'perjasto' šišane kose oko lica i rascjepkanih slojeva daje volumen, a frizuru je vrlo lako i održavati, samo sa sprejem na bazi morske vode.

No koliko je sigurno ovo raditi sam kod kuće i možemo li tako kosu trajno oštetiti? 

Frizerka Jessie Overfield rekla je za Metro da je 'ideja u teoriji dobra', no brine je koliko se savjeti razlikuju od jednog do drugog videa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Ball (@ballocks_)

- Čini da nitko nema istu tehniku ​​rezanja repa, što ostavlja previše prostora za pogreške - kaže i objašnjava da 'šišanje kose koja je u repu stvara slojeve, jer se kosa povlači s različitih područja glave'.

Zato, ako je rep jako zategnut, rezultat će biti neujednačena kosa koja će ostati stepenasta, što kod ove frizure nije krajnji cilj...

Kod kovrčave kose, kaže Overfield, tekstura bolje prikriva eventualne pogreške, no ističe i da treba paziti da škare budu oštre, jer će tupe škare kosu ostaviti neravnom, s 'pokidanim' vrhovima.

@effervescingelephant

One Minute Mullet ##fyp ##mullet

♬ Back To Black - Amy Winehouse

- Za DIY šišanje kod kuće, bez obzira o kojoj je frizuri riječ, najvažnije je sve detalje dobro istražiti - kaže frizerka, da izbjegnete neke česte pogreške i eventualno si upropastite cijelo ljeto. 

Ističe i kako online postoji mnogo temeljitih video tutorijala, i do sat vremena dugačkih i punih savjeta s pravilnim detaljima i tehnikama, pa savjetuje da ih pogledamo prije nego što sami uzmemo škare u ruke: i da upute slijedimo doslovno, korak po korak...

Rasprava na Twitteru: Kako je pravilno istiskivati kalodont iz tube?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije