Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Stjuardesa objasnila: Evo zašto posada uvijek na ulazu odmjeri putnike od glave do pete

Shuttershock
21.05.2021.
u 07:00

Kraticom ABP najčešće se označava vojno osoblje, piloti, vatrogasci, policajci i liječnici, ukratko oni koji su 'korisni' u hitnim situacijama, kaže stjuardesa

TikTok videa stjuardese Kat Kamalani s raznim uputama i savjetima za ponašanje u avionu redovito prikupljaju milijune pregleda i na tisuće komentara, a u jednom je nedavno objasnila i zašto nas stjuardese i drugo osoblje aviona na ulazu od glave do pete 'odmjeri'.

Ona kaže da posada na samom ulazu putnike srdačno pozdravi, a usput i dobro odmjeri jer traže one koji bi, ako zatreba, mogli pomoći.

@katkamalani

You would never guess the last part... ##secretsrevealed ##traveler ##momsontiktok ##flightcrew ##travelhacks

♬ SUNNY DAY - Matteo Rossanese

- Dakle, kad uđete u avion i ugledate naša sretna, nasmijana lica, zapravo vas odmjeravamo jer pokušavamo uočiti takozvane ABP osobe (able-bodied people) ili 'fizički sposobne ljude' - objasnila je stjuardesa iz Salt-Lake-Cityja, a njen je kratki video sakupio više od 2.5 milijuna pregleda i 500.000 lajkova.

S tom se kraticom inače najčešće označava vojno osoblje, piloti, vatrogasci, policajci i liječnici, ukratko oni koji su 'korisni' u hitnim medicinskim situacijama ili u situacijama kad pilot zbog nevremena ili kvara treba prizemljiti avion.

- I dok hodaju gore-dolje prolazima i provjeravaju ili poslužuju putnike, stjuardese usput traže 'ABP osobe' - rekla je.

Foto: Shutterstock

Većina TikTokera komentirala je kako im to 'nikad ne bi palo na pamet', no bilo je i skeptičnih koji su Kamalani pitali 'kako može samo pogledom na nekog znati s čim se bavi i koje je profesije'.

- O, znamo, pogotovo ako je riječ o profesiji koja zahtjeva fizičku spremu - odgovorila mu je stjuardesa, dodajući kako im se liječnici  često već na početku leta i sami predstave, na primjer s: 'Ja sam liječnik, sjedim na 34A, da znate za svaki slučaj...'

- Mislim da je to stvarno hvalevrijedno i mi to jako cijenjeno - dodala je, a kaže kako, osim ABP osoba, stjuardese pogledom traže i znakove otmice ili trgovine ljudima...

Jesen u proljeće: Idući dani topliji, no uz veliku mogućnost oborina

1/3

Objasnila je i da su stjuardese i drugi članovi posade često obučeni za uočavanje takvih stvari, a o svojoj sumnji trebaju obavijestiti kapetana leta, koji se tad preko radija može raspitati o nekom putniku, recimo ima li i povratnu kartu ili ne...

Prema podacima State Departmenta, u SAD-u je između 2012. i 2018. godine identificirano oko 460.000 žrtava trgovine ljudima, piše Insider.

Pogledajte što Hrvati najčešće zaboravljaju u Uberu

Ključne riječi

Komentara 24

SM
Smola
09:42 21.05.2021.

Sutra članak kako putnici odmjeravaju stjuardese.

EP
Epil
07:19 21.05.2021.

Te su stjuardese ocito nekakvi vidovnjaci i psiholozi, a ja dosad mislio da su to samo zgodni komadi i sprijeda, a osobito straga.

BL
Blacknemesis8
10:17 22.05.2021.

Na,ljudi, checkiraju nas od glave do pete,...10 puta, prije nego sto udemo u avion. Kamere su posvuda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije