Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sin nema ista pravila

Otac šokirao priznanjem: 'Moja kći mora obavljati kućanske poslove kako bi svaki mjesec zaradila za - uloške'

shutterstock
20.05.2021.
u 15:30

Njegova objava brzo je izazvala burnu reakciju na društvenim mrežama, a mnogi su stali u obranu djevojčice te prozivali oca za loše odluke i roditeljstvo.

Kada je u pitanju odgoj djece, svatko ima svoje metode i sve što radite vjerojatno će netko drugi kritizirati - na primjer, iznos džeparca koji ste odlučili dati svojoj djeci. No, jedan otac šokirao je mnoge kada je otkrio što njegova kćer treba raditi, dok mu sin nema ista pravila, kako prenosi Mirror.

Neimenovani otac (50) na Redditu je tražio savjet o situaciji sa svojom djecom, 17-godišnjim sinom i 15-godišnjom kćeri. Naime, objasnio je kako je on udovac i sam se brine njima. Priznaje kako je teško, ali da im želi priuštiti sve što može, uključujući i izvannastavne aktivnosti. 

Dječaci u školi u Španjolskoj uče obavljati kućanske poslove poput peglanja i kuhanja:

1/8

- Izgubio sam suprugu prije deset godina. Sami smo ja i dvoje djece. Nedavno je izazvalo veliku raspravu u mojoj obitelji što moja kći obavlja kućanske poslove, dok moj sin to ne radi. Objasnio sam da je to zato što svaki mjesec moram dodatno trošiti na nju, ne samo za njezine izvannastavne programe, već i za mjesečne zalihe uložaka, pa je to način na koji mi vraća uslugu. Ona čisti zajedničke životne prostore i kupaonice u našoj sobi te kuha četiri obroka tjedno - napisao je u objavi.

Dodao je kako mu je njegov brat rekao da to nije u redu jer dvostruko više novaca troši na izvannastavne aktivnosti svog sina pa bi i on trebao raditi kućanske poslove, no on to ne gleda tako jer smatra da će mu njegove aktivnosti pomoći da upiše fakultet, dok na aktivnosti svoje kćeri gleda samo kao na njezine hobije.

Razgovor njega i njegova brata čula je i djevojka te se naljutila i počela odbijati sama raditi kućanske poslove.

- Rekao sam joj da će i dalje obavljati svoje poslove, jer život nije pošten. Također sam joj rekao da prestane biti drska ili neću plaćati njezine aktivnosti ni uloške. Spakirala je torbu i pobjegla. Otišla je kod moje sestre koja ju odbija poslati kući. Moj brat i sestra će je razmaziti i bijesan sam - zaključio je.

Njegova objava brzo je izazvala burnu reakciju na društvenim mrežama, a mnogi su stali u obranu djevojčice te prozivali oca za loše odluke i roditeljstvo.

“Ovo ne može biti stvarno. Tjerate svoju kćer da obavlja kućanske poslove jer mjesečno morate plaćati uloške, što si ona ne može pomoći? Stvarno ste loš roditelj”, komentirala je jedna korisnica. “Niste loš roditelj jer tjerate djecu da rade po kući, već zbog seksističkog načina kojim ste pristupili”, složila se druga.

Pogledajte što Hrvati najčešće zaboravljaju u Uberu:

Komentara 3

WT
WTF!
14:36 21.05.2021.

Zatucanost na visini. Sin se isto treba primiti čišćenja. Na ovaj način odgoja kao odrasla osoba bit će gotovan za kojeg će neka buduća supruga rintati.

NI
Niksiniksi
09:36 21.05.2021.

Svaka cast za oca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije