Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na žlicu

Nabildajte imunitet češnjakom: Zbog jednog detalja ova krem-juha oduševit će vas bogatstvom okusa i aroma

Shutterstock
03.03.2022.
u 13:51

U stresna vremena poput ovih, kada se sve drugo čini važnijim, ne bismo smjeli zanemariti prehranu. Zdravi i hranjivi obroci štite organizam od štetnog utjecaja stresa i olakšavaju nam suočavanje s teškim trenucima.

O hranjivoj vrijednosti češnjaka sve je poznato, a sreća je u tome da većina nas voli osjetiti njegovu aromu u raznim jelima. Jeste li kad probali krem-juhu od češnjaka? Sad je pravi trenutak jer treba misliti na zdravlje i živce - češnjak u tome svakako pomaže. Posebnu aromu zahvaljuje tomu što je češnjak prije dodavanja u juhu pečen u pećnici s malo maslinova ulja i začinima.

Foto: Shutterstock

Krem-juha od češnjaka

Sastojci:

1/2 struka poriluka

3 veće glavice češnjaka

1/2 štapića celera

1 l mesnog temeljca

250 ml vrhnja za kuhanje

žličica soli

komadić maslaca

maslinovo ulje

limun

za dekoraciju: parmezan, krutoni od kruha, svježi vlasac (sve po želji)

Foto: Shutterstock

Priprema:

Dvije glavice češnjaka očistite tako da ostane jedan sloj ljuske, odrežite im vrh pa ih položite na lim za pečenje, svaku zasebno na komadić aluminijske folije. Sada ih prelijte maslinovim uljem, začinite solju i paprom i zatvorite kao paketiće (škartoce). Tako zapakirane pecite u pećnici oko 30 minuta. Kad se malo prohlade istisnite prstima režnjeve i dobit ćete finu pastu. Poriluk i celer narežite na kolutove i pirjajte na kockici maslaca. Ubacite očišćene režnjeve treće glavice češnjaka i pastu koju ste prethodno napravili, dodajte sol, papar pa sve zajedno propržite na maslacu oko 5 minuta. Zatim dodajte temeljac, smanjite na laganu vatru i kuhajte još nekih dvadesetak minuta. Štapnim mikserom dobro sve sjedinite i na kraju dodajte vrhnje. U gotovu juhu dodajte koju kap limuna, pospite parmezanom, dodajte po želji krutone i vlasac te obavezno služite dok je topao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije