Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na žlicu

Danas kuhamo genijalnu juhu od cikle s pestom od raštike – jedini spas od ove južine!

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
15.02.2022.
u 07:01

Bogata, kremasta, šarena i zasitna. A iznad svega zdrava. Ovo na vrhu je poširano jaje, možete ga i preskočiti ako nemate vremena za pokušaje i pogreške, ali vrijedi se potruditi i oko toga.

Kad trebamo recept za zdravo i ukusno jelo, potražimo ga na blogu Nasje Duplančić. Ovu odličnu juhu slobodno možete poslužiti kao glavni obrok u hladnim zimskim mjesecima.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Juha od cikle s pestom od rajčice

Sastojci:

4 manje cikle
komad korijena celera
1 veći luk
2 lovorova lista
2 češnja češnjaka
10-ak listova raštike
mladi sir za ukrašavanje
jaja

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Raštiku operite pa ju kuhajte u kipućoj vodi oko 7-8 minuta. Prebacite kuhane listove u multipraktik, dodajte češnjak, sol, maslinovo ulje i izradite pesto. Sačuvajte vodu od kuhanja raštike. Cikle ogulite, narežite na komade pa stavite u posudu za pečenje.
Prelijte maslinovim uljem, posolite i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se peče oko 30 minuta. Celer i luk narežite na manje komade pa stavite u lonac s malo maslinova ulja, lovorom i malo soli da se pirja desetak minuta. Pred kraj ubacite 1 češanj češnjaka narezan na listiće. Dodajte vodu od kuhanja raštike da prekrije povrće. Posolite, dodajte malo papra pa pustite da se kuha dok povrće ne omekša. Kada je cikla pečena, ubacite ju u juhu, neka se još kratko kuha. Kada je povrće omekšalo, štapnim mikserom ga smiksajte u krem juhu. Po potrebi dodajte još vode i začina. Servirajte u tanjur juhu pa ukrasite pestom i izmrvljenim dimljenim mekanim kravljim sirom ili feta sirom. Ako želite da juha bude cjeloviti obrok, poširajte jaje pa ga stavite u sredinu.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Komentara 1

TR
Tripoli
08:00 15.02.2022.

Ma nema do pohane čemprese u umaku od rječnog lopoča!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije