Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mačka na povodcu?

Posvađali se zbog ove fotke iz Dalmacije: 'Ovo je normalno svuda, samo ne kod nas'

Facebook
23.01.2020.
u 14:11

U Facebook grupi "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" pojavila se fotka muškarca koji na povodcu vodi mačku, baš kao što većina čini sa psima

Fotografija je izazvala pravu lavinu komentara, a ljudi su se (naravno) uspjeli i posvađati, kako to obično biva na društvenim mrežama. Neki misle da se mačke ne bi trebale voditi na povodcu, dok drugi tvrde da je to sasvim normalno

"U Zagrebu je to normalno vidjeti, pa kućne mace ne možeš pustiti same, mogu se uplašiti i izgubiti jer nisu navikle na vanjski život, a i one trebaju zraka i šetnje... Ajme, kaj ste neobaviješteni ljudi, doduše, Split je mali grad, a držanje turista svakako je važnije od držanja maca", piše jedan član grupe. 

"Jedino u RH vama je ovo čudno i smiješno, vani je ovo najnormalnija pojava. Pogotovo kad mačku platiš parsto eura, sigurno je nećeš puštati k'o ove seoske mačke da landraju i pare se kako stignu... i čudom se čudimo kako nam je pun grad napuštenih mačića", kaže jedan. "Ovo je smiješno svom primitivnom svijetu. Odavno u većim gradovima je ovo uobičajen prizor", "Ovo je normalno svugdje, samo ne kod nas", pisali su u komentarima. 

U Zagrebu je održano prvo internacionalno natjecanje u šišanju pasa:

Ključne riječi

Komentara 34

TO
Tomisl
14:32 23.01.2020.

Da ovi "napredni , moderni i pametni" sutra zakljuce da se treba svaki dan mazat kravljim izmetom mi u Hrvatskoj bi i to poceli radit.

ET
en-ten-tini
14:45 23.01.2020.

Ovo nije normalno nigdje i kao što je vidljivo s fotografije mačka dijeli moj stav :D Mačka nije pas.

ST
stariHEHO
17:23 23.01.2020.

Donedavno sam imao psa (nažalost, uginio je od starosti - 16 godina) i prilikom šetnji sam se nagledao svajojakih kućnih ljubimaca sa i bez povodca. Jedna djevojka je imala afričkog tvora na minijaturnom povodcu primjerenom tjelesnoj građi tvora, jedna gospođaa je imala zeca, mnogi su imali mačke na povodcu. Kad imate kućnog ljubimca puno lakše prihvatite neke egzotičnije pojave. Važno je da ih volite, mazite i pazite a oni će vam vratiti s puno ljubavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije