Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIZAJNERSKA RJEŠENJA

Minimalnim promjenama u dom unesite toplinu

svijeća
Martina Berger Bedić
01.01.2010.
u 10:21

Rijetki su oni kojima ljepota kamina u domu ne predstavlja vrhunac uređenja svog životnog prostora. No jednako tako, samo si ga rijetki mogu priuštiti.

Rijetki su oni kojima ljepota kamina, posebno u zimskim mjesecima, u domu ne predstavlja vrhunac uređenja svog životnog prostora. No jednako tako, samo si ga rijetki mogu priuštiti (bilo prostorno ili financijski). Ipak jednostavnim dizajnerskim rješenjima možete na većini prihvatljiv način unijeti u svoj dom toliko željenu toplinu.

Tajna je u tome da se treba okružiti teksturama koje u prostor unose toplinu. Od kuhinje do spavaće sobe, riječ je o sitnicama, no učinak je takav da ćete poželjeti da zima potraje bar još neko vrijeme.

Dovoljno je vizualizirati vatru ili sunce i boje koje trebate upotrijebiti za ovaj zadatak su pred vama. Toplina crvene, narančaste i žute osvijetlit će i zagrijati svaku prostoriju. To mogu biti zavjese, jastučnice ili mali tepisi i taburei u dnevnom boravku. Ovisno o ostalim bojama u vašem stanu, kombinirajte jednu od navedenih takozvanih toplih boja s interijerom. Niste li spremni za veće zahvate dovoljno je trosjed ili fotelju u boravku prekriti npr. crveno-narančastim prekrivačem te na stol postaviti neku sitnicu poput vaze u sličnim tonovima.

I samo osvjetljenje će učiniti čuda. Pokušajte samo prekriti lampu crvenom maramom ili na prozore staviti žute zavjese. Također jeftin ali efektan izdatak su svijeće, koje razmjestite po sobi te isključite svu glavnu rasvjetu i koncentrirate se samo na popratne lampe i svijeće. Njihova toplina još dodatno u dnevnom boravku smiruje, u kupaonici stvara pravi spa ugođaj dok u spavaćoj sobi zove na romantiku.

Ukoliko ste pak odlučili da bi zimska dekoracija mogla postati trajna i spremni ste na malo veće troškove, onda slobodno posegnite za tepisima toplih nijansi, ili podignite raspoloženje u sobi s jednom crvenom  foteljom koja apsolutno odudara od ostatka namještaja.

Ugođaj kojem težite popunit će i jastučići, koji svojom mekoćom jednostavno popunjavaju prostor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije