Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte ga i vi!

Mama podijelila svoj 60-dnevni test koji dokazuju jesu li djeca sprema imati psa: 'S njime ćete izbjeći rasprave'

shutterstock
09.05.2023.
u 10:30

Mama je na društvenim mrežama podijelila 'test odgovornosti' koji je osmislila kako bi dokazala da njezin muž i djeca nisu spremni imati psa.

Posjedovanje psa velika je obveza, a ne kratkotrajna zanimacija koju ćete zaboraviti kada vam dosadi. Kao vlasnik odgovorni ste za dobrobit svog ljubimca i morate zadovoljiti njegove fizičke i emocionalne potrebe najbolje što možete. To uključuje hranjenje, šetnju i socijalizaciju, kao i posjete veterinara kako bi provjerili stvari za koje možda niste kvalificirani. I to je upravo ono što je jedna mama pokušala dokazati svom suprugu i djeci nakon što su izrazili želju za posjedovanjem psa, prenosi Mirror.

Ova mama svoju je priču odlučila podijeliti na Redditu: 'Prije nego što smo se vjenčali i dobili djecu, suprug i ja smo se složili da sve velike odluke zahtijevaju dva glasa za ili protiv. Naše dvoje najstarije djece i moj muž žele psa. Ja ne. Čula sam previše horor priča o tome da je obitelj nabavila kućnog ljubimca, a onda je osoba koja ga nije željela ostala brinuti se za njega'. Unatoč tome, pristala je primiti psa u njihovu obitelj pod tri uvjeta – mora biti manji je od 25 kilograma, ne smije se linjati te njena obitelj mora uspješno proći njezin 'test odgovornosti'.

Šezdeset dana zaredom morali su sakupljati smeće iz svih kanti za smeće u kući i stavljati ga u veliku kantu za smeće: 'To sam napravila kako bi bila sigurna da će se sjetiti nahraniti psa svaki dan. Također, tijekom šezdeset dana, svi su dva puta dnevno morali hodati 1,5 kilometara s aktivnim GPS praćenjem rute. Ako su propustili dan, morali su krenuti ispočetka'. Počela je pratiti njihov napredak i nije se nimalo iznenadila kada su uspjeli izdržati samo 14 dana.

Iako je njezin 'test odgovornosti' dobro dokazao njenu tvrdnju, nisu svi bili impresionirani načinom na koji se nosila sa situacijom. Jedna je osoba rekla: 'Roditelji su mi rekli da sam smiješna i beznačajna i ja sam se 100 posto složila s njima. Ali, bila sam spremna za njih. Poslala sam im link za uslugu šetanja pasa u mom kraju. Rekla sam da ako žele sudjelovati u odluci o posjedovanju psa moraju pristati otvoriti račun kod te tvrtke kako bi mogli pozvati tvrtku u pomoć kad god njihovi dragocjeni, savršeni unuci i zet zaborave prošetati psa. Rekli su da nisam normalna i imaju pravo na svoje mišljenje. Ali, osim ako nisu bili spremni platiti da se i njihovo mišljenje uvaži, ono nije bilo važno. Na kraju se i moj suprug složio da djeca još nisu spremna za psa i rekao da im moramo to priopćiti. Objasnila sam da ne moramo 'mi' nego 'on' jer on je bio taj koji je stao na njihovu stranu'.

Druga je osoba napisala: 'Ovo je odlično roditeljstvo i životna lekcija', a drugi se složio: 'Ovo si briljantno isplanirala'. Treći korisnik je dodao: 'Izvrsna taktika da im se pokaže odgovornost koja dolazi s kućnim ljubimcem. Samo pripazi jer često bake i djedovi svojim unucima kupuje psa za rođendan bez konzultiranja s roditeljima'.

Nemojte im ju davati: Ove ljudske namirnice opasne su za kućne ljubimce!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije