Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hit kolekcija

Lanvin: Pravo ime za chic!

Lanvin (1)
Arhiva VL
13.03.2013.
u 10:15

Alber Elbaz svojom proljetnom kolekcijom pridružio se trendu jednostavnosti i nenapadnosti - kreacije su bile crno bijele, usmjerene prvenstveno na poslovne žene, a posebna pažnja posvećena je poslovnim odijelima i maloj crnoj haljini

Trend crno-bijelih proljetnih kolekcija ove godine započeo je Marc Jacobs, no skoro nitko ga nije toliko detaljno i prepoznatljivo obradio kao Alber Elbaz za Lanvin.

- Gledao sam klasike, kako ih redefinirati, izvana i iznutra - izjavio je simpatični dizajner. Njegove glavne preokupacije, kroj i snaga koju kreacija daje ženi, i dalje su bile u centru pozornosti prilikom osmišljavanja kolekcije.

- Živim sa ženama, okružen sam ženama u studiju. Najteže mi je odabrati jednu ideju za reviju - objasnio je Elbaz, koji je ove sezone ipak držati se samo jedne teme. Protkana pariškim chicom, kolekcija je predstavila elegantna poslovna odijela i prekrasne male crne haljine koje je Elbaz dekonstruirao i predstavio u nizu suptilnih varijacija. Poslovno odijelo dobilo je nove proporcije - kratki sakoi i široke hlače, asimetrični reveri i široki pojasi koji podsjećaju na dio japanskog kimona čine neku novu eleganciju.

Duboki V izrez malu cnu haljinu učinio je provokativnom, a dizajner se dodatno poigrao prorezima i asimetričnim rukavima koji su svojim minimalizmom opet podsjećali na krojeve Dalekog istoka. Manekenke su na pistu izlazile pune neprikrivenog seksepila - kosa je pažljivo začešljana na jednu stranu, hod je bio odrješit i brz, a sve cure odavale su dojam čvrste samouvjerenosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije