Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simbol ljubavi

Doznajte kako oduševiti partnera jednostavnim idejama za Valentinovo, a možda i osvojite bocu vrhunskog vina!

Valentinovo Vinolog
Foto: Shutterstock
1/4
13.02.2019.
u 09:57

Valentinovo je savršen trenutak da pokažete vašoj ljubavi koliko vam je stalo. Srećom za ljubitelje vina, to je lako. Kako da ti kažem da te volim vinom? Evo par načina koji će vam olakšati planiranje Valentinova

Vaš wine tasting krug po gradu – umjesto već ustaljenog odlaska u kino, zašto ne biste isprobali nešto dinamičnije, a ujedno saznali više o dobroj hrani i vinu... Jedna stvar koju ljubitelji vina vole više nego dobru bocu vina jest dijeliti ju s nekim drugim. Izvedite svog vinoljupca van i umjesto da se držite samo jednog mjesta, učinite stvari zanimljivijima time da skočite od wine bara do wine bara te naručite različite vrste vina i hrane po putu. Kako bi dodatno začinili stvari, tražite da vam konobar ne pokazuje etikete na flašama i napravite igru ​​pogađanja sorte, regije iz koje vino dolazi, vinarije i, ako ste pravi profesionalci, možda čak i godinu berbe (sretno s tim). Ovo je za mnoge parove zanimljivije od obične večere. Naravno, za tu prigodu pješačite ili uzmite taksi.

Ako vam se tura po wine barovima čini previše, preporučujemo kušanje vina na čaše na vinskoj manifestaciji "Valentinovo na Jelačiću", a možete i ponijeti bocu svog  favorita za poslije kako biste osigurali savršen nastavak proslave Valentinova. Preporučamo da probate Chardonnay Eclat ili Éclat Plavac mali. A za vinoljupca koji želi probati nešto novo, potražite Bocellijev vinski kvartet, kako bi i najizbirljivija nepca pronašla idealno vino za sebe: Bocelli Prosecco DOC, Bocelli Pinot Grigio IGT, Bocelli Chianti DOCG i Tenor Red IGT.

Foto: Promo/Eva Virc

A kako bi wine tasting protekao u najboljem redu, pridržavajte se ovih par savjeta:

Dobro se obucite – neovisno o vremenu vani, imajte na umu da se dosta kušanja vina odvija u podrumima i hladnijim prostorijama. Kako bi mogli što dulje uživati, za svaki slučaj se bolje obucite.

Ne preskačite vodu – kako god uzeli, preskakanje vode neće završiti dobro. Voda djeluje kao izvrsno sredstvo za čišćenje nepca. Hidratacija će vas također održati budnima tijekom kušanja, dok svaki gutljaj vina čini upravo suprotno.

Ponesite grickalice ili pojedite nešto između - poput vode i struje, piće i prazni želudci se ne miješaju. Da biste izbjegli teturanje iz sobe za kušanje ili bara, svakako pojedite normalan obrok prije i ponesite sa sobom nekoliko grickalica za svaki slučaj.

Gutljaj po gutljaj, ne čaša po čaša – ne pokušavajte probati apsolutno sve u što većim količinama. Sutradan ćete vjerojatno požaliti i pitanje hoćete li se uopće moći sjetiti svih okusa. A i nije u redu prema vašem partneru da vas mora nositi doma.

Pitajte – nemojte se ustručavati raspitati o vinu, pogotovo ako se radi o kušanju kod proizvođača. Također nije loša ideja pitati postoje li neka posebna, „ne na vinskoj karti“ vina koja se mogu probati. Ponekad ćete imati sreće i tako pronaći svoje novo omiljeno vino.

Foto: Promo/Eva Virc
ROMANTIKA U DVOJE UZ FILM I VINO

Da ovo Valentinovo ne zapnete na Netflixu i završite s nečim neprikladnim, donosimo vam popis idealnih filmova za gledanje u dvoje kako bi se pripremili na vrijeme. Navucite zavjese, prigušite svjetla i zapalite par svijeća (samo oprezno s pozicioniranjem svijećnjaka). Ako ste u vezi s pravim vinoljupcem, osim najpoznatije Stranputice, ovo su idealni filmovi za vašu romantičnu večer:

A good year (Dobra godina) - Russell Crowe je jednom odlučio napraviti film o vinu, i dobro da je. Crowe glumi britanskog investicijskog bankara koji, kao što ste mogli pretpostaviti, nije baš najsimpatičnija osoba. Ali putovanje u vinograd u Provansi sve to mijenja. Crowe nasljeđuje francusku vinariju, mjesto gdje je kao mladi dječak proveo sretno djetinjstvo. Crowe želi prodati nekretninu što je prije moguće, no, dok se odlučuje za obnovu imanja, nešto se događa: vidi novu ljepotu u ritmu života u Provansi i u ljudima koje susreće. Odjednom njegov gradski stilski stil života ne izgleda tako dobar. Hoće li napraviti brzu prodaju, ili bi mogao biti dugoročno u ovome?

A walk in the clouds (Šetnja u oblacima) - Ova romantična drama iz 1995. godine, u kojoj glumi mladi Keanu Reeves, mnogi smatraju jednim od najboljih filmova o vinu ikada snimljenih. Šetnja u oblacima se dešava u dolini Napa u Kaliforniji, nedugo nakon završetka Drugog svjetskog rata. Vojnik Paul Sutton (Reeves) vraća kući svojoj ženi i pokušava zaboraviti ratne strahote. Ali njegov brak postaje sve napetiji i s njegovim urušavanjem, Paul odlazi u Sacramento u potrazi za poslom. Tamo upoznaje Victoriju, čija obitelj posjeduje vinograd u okrugu Napa. Saznajući da je Victoria trudna zbog svog sveučilišnog profesora, Paul nudi da se predstavlja kao njezin suprug kako bi spriječio sramotu. Ostatak filma nećemo otkriti, ali dovoljno je reći, ako volite ljubavne priče i vino, ovo je idealan film s kojim ne možete pogriješiti.

Foto: Promo/Eva Virc
Bottle shock  - Ako ste ikada imali Netflix, mogli ste vidjeti kako se na popisu predloženih stvari za gledanje pojavljuje komedija-drama "Bottle Shock" iz 2008. godine. Ako to niste učinili, trebali ste to učiniti, jer je to priča o kalifornijskom vinogradarstvu 1970-ih. Bottle Shock temelji se na ''Parisovom sudu'', stvarnom događaju o kušanju vina 1976., u kojem su kalifornijska vina pobijedila slavna francuska. Događaj je nedvojbeno otvorio put današnjem globalnom tržištu vina i otvorio je "nova svjetska" vina. Bottle Shock također ima sjajnu glumačku postavu, Chris Pine, Bill Pullman i pokojni, veliki Alan Rickman. Da ne spominjemo fantastične scene prirode.

A kako bi atmosfera bila potpuna, iznenadite partnera omiljenim zalogajčićima i flašom prikladnog vina. Plavac mali Ėclat je vino snažnog, bogatog, te iznimno elegantnog okusa, koji ostavlja moćan dojam i svakim gutljajem mami na još.

I zaboravite na razne bambuse, gemište i špricere, uživajte u vrhunskim okusima i završetkom filma za feel good osjećaj u romantičnoj idili dnevne sobe. Tko zna, možda vas neki od ovih filmova inspiriraju da još više uronite u svijet vina.

Članak donosimo u suradnji s Vinolog.

Kako bi proveli savršenu večer s voljenom osobom, u suradnji s Vinologom vam darujemo 3 tri boce vina Éclat Plavac mali! Sve što morate napraviti je napisati zašto bi htjeli iznenaditi bolju polovicu bocom Vinolog vina. Tri najromantičnija odgovora po odluci žirija Večernjeg lista i Vinologa osvajaju vino za Valentinovo.

Fill out my online form.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije